Topeltrõõm! Kuus aastat tagasi pääses Moonika filmikavand “Seltsimees laps” viie parema konkursitöö hulka ja ta ise jäi lapseootele. 2013. aastal sündis tütar Simona (5), kaks aastat hiljem poeg Ekke (3).

Moonika esimene täispikk mängufilm, tänavu aprillis kinoekraanid vallutanud “Seltsimees laps” läks võttesse, kui Ekke oli pooleteise­aastane. Appi, mis nüüd saab, ta ju veel nii väike! mõtles Moonika hirmunult. Elukaaslane, Eesti hinnatumaid valgusmeistreid, viimasel EFTA galal aasta tegijaks filmikunstis pärjatud Taivo Tenso (49) rahustas Moonikat. Ning võttis enne filmivõtteid, pingelisel ettevalmistusperioodil end pooleks aastaks töödest vabaks.

“Kui teed filmi, on taustajõud ülitähtsad. Olen Taivole, oma emale ning kõigile meie lapsehoidjatele tänulik,” lausub Moonika. “Väga kurb, kui ma poleks parimas loomeeas saanud teha seda, mille nimel olin aastaid töötanud. Muidugi suutsin korraliku eestlasena ennast filmivõtete ajal ka süüdi tunda. Isegi unes nägin, et krõbeda ütlemisega operaator Arko Okk pahandas: Mida sa endale lubad? Sinu pärast istub selline geenius nagu Taivo titega kodus?!

Ekke oli Moonikal filmi ettevalmistuse käigus päris sageli tööl kaasas. Pausi ajal siirdusid teised suitsu tegema, Moonika rinda andma.