Ragne räägib, et lapse viienda juubeli pidasid nad pitsarestoranis ja see läks ca 500 eurot maksma - kõik jäid väga rahule. Teised sünnipäevad on olnud tunduvalt tagasihoidlikumad ja summa jäänud 100-200 euro vahele. "Iga vanem otsustab ise, kus ja mis summa eest lapse sünnipäeva peab. Meie tahtsime viiendat sünnipäeva meeldejäävalt tähistada."

"Olenevalt lapse peopidamise kohast on läinud sünnipäev maksma 200-350 eurot. Ruum 140 eurot, teatrietendus 160 eurot, tort 50 ja muu toit juurde," jagab Maarja. 

Helen leiab, et mängumaa on hea variant, kui endal ruumi vähe või sünnipäev porisel-vihmasel ajal. "Tordi osas aga olen juba paar viimast aastat lapsega koos teinud. Uhked tellitud tordid on väga ilusad vaadata, aga lapsed millegipärast jätavad palju järgi. Tort, mis on ka lapsele jõukohane meisterdada - poest valmis biskviidipõhjad, neid immutada mahlaga, vahele ja peale määrida kohupiimapastat ja moosi. Kõige peale nonparelle ja küünlad. Lapsed armastavad sellist torti ja eelarves üks suur kulurida kontrolli alla saadud. Meie peres on kolm last - 3a, 7a, 9a."

Anne aga on teist meelt: "Naljakas on lugeda, et vanemad ise loovadki selle "normi" oma lastele, juba titest saadik... ja siis üllatutakse, et nii palju raha läheb. Kui juba mängutoas sünnipäeva pidada, siis lastel on enamasti toidust täiesti ükskõik, dekoratsioonidest ma ei räägigi ja millised kõrred või nõud on..."

Margit: "Pole kunagi ühtegi mängumaad üürinud, sest minu meelest on hinnad ebamõistlikud. Õnneks on lapsed alati soovinud ka kodus pidada ja meil on ruumi. Või kevadise sünnipäeva puhul oleme kasutanud õues mänguplatse ja ka koduse sünnipäeva puhul oleme alati õuemänge teinud. Mulle tundubki, et igasuguste mängumaade sünnipäevad on normiks kujunenud ja kuidagi juba nagu pool kohustuslik... Meie pere on ikka veel vastuvoolu..."

Kas mängutubade hinnad on Sinu arust mõistlikud?