Oma väga isikliku loo sellest, kuidas lapsepõlvekogemused on mõjutanud nende edasist elukäiku, räägivad neli lapsevanemat, kes ei taha oma lastele sama mustrit edasi pärandada. Nõuandeid jagavad perekeskuse Sina ja Mina nõustajad ja koolitajad.

Juttu tuleb sellestki, kuidas vanema(te) mõtlematult öeldud sõnad võivad lapsi veel täiskasvanunagi tugevalt mõjutada. 

IMAGO suhteterapeut Sille Jõgeva aga räägib, millist mõju võib lastele avaldada vanemate paarisuhe ja lahutus. 

Kahe poja ema, kirjastaja Tiina Ristimets räägib oma tavalisest, kuid samas erilisest elust. Sellest, mida on lapsed talle kõige rohkem õpetanud ja kui keeruline oli tal vanemast pojast lahti lasta.

Paariteraput Küllike Lillestik jagab oma emaks kasvamise valusaid õppetunde. Juttu tuleb ka sellest, miks tunnevad emad vahel teist last oodates hirmu selle ees, kas nad suudavad teisele lapsele jagada oma armastust sama palju kui esimesele.

Kuidas mõjutab laste tulevikku vanemate lahutus, saab lugeda intervjuust sotsioloog Kadri Rootaluga.

Kaassõltuvust seostatakse enamasti alkoholismiga, kuid see on vaid üks pool asjast. Kaassõltuvus on ka see, kui peres on n-ö vaikiv kokkulepe selle kohta, mis on lubatud ja mis mitte. Sel teemal kirjutab psühhoterapeut Kaire Talviste.

Hannes Hermaküla kirjutab oma kolumnis, et tema peamine strateegia poegade kasvatamisel on nende ema armastamine. 

Võrdõiguslikkuse volinik Liisa-Ly Pakosta tõdeb, et ühe perekonna laste võrdne kohtlemine on tegelikult hoopis ebavõrdne. „Igaühele tuleb pakkuda seda, mida ta vajab, ja oodata temalt seda, mis on talle jõukohane,“ ütleb viie lapse ema.

Lisaks saab lugeda, kuidas aidata lastel sõprussuhteid luua, teha kodusest köögist laste lemmikpaik ja milline keskkond aitab neil kõige loomulikumal viisil stressist hoiduda.