Kadri ja Janek teavad hästi, et kahe väikelapse magamapanek ja nende unerežiimi paikaloksutamine võib olla paras väljakutse. Nelja-aastast Sebastiani ja kaheaastast Samueli on vanemad püüdnud algusest peale harjutada ühtse unegraafikuga. 

Kui lapsed on vähe või halvasti maganud, on nad ema sõnul nõudlikumad ja torisevad rohkem. “Kui nad ei saa piisavalt unetunde, on õhtul neid väga raske taltsutada. 

Kõige väsitavam kahe väikelapsega on aga trall, mis läheb lahti öösel. “Ma rändan kolme voodi vahet, tihtipeale ei mäleta hommikul, kuidas ma ühe või teise poisi kaissu jõudsin,” räägib Kadri. Lapsed ärkavad öö jooksul mitu korda ja kutsuvad ema enda juurde. “Lähen ühte lohutama ja uinun tema voodis, mingi hetk olen juba teise poisi voodis ning hommikul oleme vahel kõik neljakesi meie magamistoas,” kirjeldab Kadri tavalist öist stsenaariumi.

Vanemad on proovinud isegi lastetoas ööd veeta, arvates, et äkki põhjustab öiseid ärkamisi hirm üksi magada. Ent ka see pole aidanud. “Hetkel on küll nii, et isegi kui üks laps magab kogu öö korralikult, siis on teine kindlasti üleval, ja vastupidi. Justkui oleks see neil omavahel kokku lepitud.”

Mida siis teha?