Merle Liivak: Miks ei võiks meil olla selline tervislikuma ja äkki mõne jaoks ka õnnelikuma valiku võimalus? Koos paindliku tööeluga muidugi. Sest suurem eesmärk ei saa olla ju kiirpaljunemine või hingetuks võttev küpsuseksam, millest paljud läbi ujuvad, aga nii mõnigi siiski takerdub. Kui tähte langemas näen, siis soovin, et me mõtleks sellele tõsiselt, ja et ükski ema ei langeks.

Stiil ja glamuur on moedisaineri ja stilisti Karolin Kuusiku elus mõneks ajaks koomale tõmmatud, et anda ruumi igapäevasele pereelule kahe põnniga. Suur armastus on!

Mihkel Raud: Ma kardan esineda. Mu avalike ülesastumiste pelgus on isegi surmahirmust suurem. Võibolla seetõttu, et surmale ma iga päev ei mõtle, kuid inimeste ees tuleb mul kogu aeg nokk lahti teha.

Paljud Eesti naised sünnitavad oma lapsed aasta-paari tagant järjest. Aga millega tuleb vapral vanemal sel puhul arvestada? Millised on plussid ja miinused?

Noor naine vaevles pool rasedust teadmatuses, kas tema laps on terve – esimese trimestri sõeluuringul sattus ta riskigruppi ja tegi läbi tõelise kadalipu. Kas normist suurem kuklavolt viitab tingimata kõhubeebi kromosoomhaigusele?

Esineda kardavad täiskasvanudki, ometi lükkame pabistava lapse lavale sõnadega: pole hullu midagi, mine nüüd! Kuidas sa oma pisikest pianisti, lauljat või näitlejat toetavalt julgustada saaksid?

Üks su lastest on energiapomm, kes elab välja iga oma emotsiooni, teine aga vaikne introvert, kes tahaks pigem üksi nokitseda. Aktivist muudkui sikutab vaiksemat õde või venda endaga koos tegutsema, too ei võta vedu. Mida teed sina?

Kas arvamusel, et tüdrukuid on lihtsam kasvatada kui poisse, on ikka tõepõhi all?

Tihti arvatakse, et lapsevanemad on need, kes survestavad lapsi võistlustel käima ja poodiumile­ tõusma. Vahel on aga vastu­pidi – lapsed ise on võiduhimulised. Mida arvavad lapsevanemad, treenerid ja psühholoog?

Kuidas riietud lasteaia lõpupeol? Hüvasti, lasteaed! Tere, Kool!

“Kui õppimine pole korras, jääb sporditegemine taga­plaanile. Laps peab suutma ise nihutada piiri endale soodsamas suunas,” tõdeb kolme lapse isa Mait Meriloo (56). Euroopa ühe suurima elamusspordi­keskuse Spot of Tallinn rajajaga kohtumiseks aega leida on keeruline, sest aktiivse inimesena on tal käsil korraga mitu projekti.

Emadus on kogemus, mida ei saa millegagi võrrelda. Ühel hetkel saabub aga päev, mil tuleb taas tööle minna. Kuidas end uues olukorras kehtestada ja väärtustada ning samas mitte süümepiinu tunda?

“Alanya on kui magnet. Kui siia elama tuled, ei saa siit iial minema!” ütles Tolga Annale viis aastat tagasi. Palju reisinud Anna vaidles tuliselt vastu, kuid kallimal oli õigus. Nüüdseks on neil Alanyas kodu ja aastane poeg Noyan. 

Elis Aunaste: Mis oleks lapsepõlv ilma korralike ronimispuude ja -põõsasteta? Ilmselgelt nüri ja pikk vangistus lapsekehas!

Mida ma olen õppinud? Mul on viis reeglit, mille avastamiseni läks aastaid, aga mis teenivad mind hästi. Tänu neile on elu palju pingevabamaks muutunud.

Arstid jaotavad 3–7aastaste laste kõhuvalu laias laastus kaheks: ägedaks ja krooniliseks. Millisele valule saab kodus leevendust otsida, millal peaks ruttu haiglasse pöörduma? Nõu annab lastearst Merilin Vaher.

Kas sinu laps on hüperaktiivne? Mõni laps ei seisa pudeliski paigal – juba kaheaastasena ei kõnni ta kunagi, vaid aina jookseb. Ometi ei tähenda see veel, et ta on hüperaktiivne.

Peale lapse sündi ja imetamist ei pruugi rinnad enam meenutada­ seda uhket partiid, mis varasemast meeles. Kas peaksid­ end süüdi tundma, kui igatsed taga endist büsti? Mida võiks ette võtta oma rindade ilu ja tervise heaks?

Alles paarikümne aasta eest tõid ühekordsed mähkmed heaolumaailma emadele kergendust – ei peagi enam lappe pesema! Miks siis riidest mähkmed jälle populaarsust ­koguvad?

Olen sooneutraalsuse eestkõnelejaid alati kummastusega vaadanud. Ei, ma ei arva, et naise koht on köögis ja lambi­pirne vahetagu mees. Peaks loomulik ­olema, et mehed-naised teevad kodutöid ­võrdselt ning töölgi pole vahetegemist. Aga nüüd, mil minust on saanud isa, hakkan ma naisõiguslasi mõistma. 

Vaktsineerimis- ja uneteemade kõrval kütab kirgi veel üks – laste salongi­kõlbulikkus söögikohtades, eriti neis peenemais. Mari Roonemaa käis ­lastega restoranis Bordoo, et näha, kuidas nad gurmeepaigas hakkama saavad.

Kevadpäikese rõõmus sära toob tunde, justkui algaks midagi uut. Kui aknad pestud, võid kaaluda, millise uue detailiga saaks kodule kiirelt uue ilme anda.

Rainer Vakra ja Marilin Look tervitasid möödunud aasta lõpul ühel lumisel varahommikul oma esiklast Konradit.