“Stig on lapsega vahel isegi tublim kui mina,” kiidab Karina Rästa oma muusikust abikaasat isarollis. “Meil ei ole kunagi nii, et isa seisab kõrval ja ema tehku seda või teist. Põhimõtteliselt on meil kaks ema.”

Mihkel Raud. Mu lapsed võivad korralikud tõprad olla. Ma annan aru, et ei peaks niimoodi ütlema, aga midagi pole teha: iga tunni armas-olemise kohta on nad vähemalt tunni (kui mitte rohkem) väljakannatamatud põrsad.

Saara Kadak. Nendel vahvatel hetkedel ei suuda me Märdiga ära imestada, et me tõesti olemegi Emme ja Issi.

Maarja Savi. Kas teadsid, et kui ostad lapsele värvilise Pony-pildiga t-särgi, mürgitad teda selles peituvate vähki tekitavate ühenditega? Juba pikemat aega on mul tunne, nagu tipiksin koos lastega kesk miinivälja – teadmata, kuhu poole astuda. 

Merle Liivak. “Räägi oma lapsepõlvest!” nõuavad lapsed veidra järjepidevusega enne magamaminekut. Millest ma siis neile pajatan?

Elis Aunaste. Vahel näib, et kõik täiskasvanud peale minu on mu laste põikpäisusest murdumas – nad lihtsalt ei tea enam, kuidas panna mu lapsed suhtlema. 

Kaire Talviste. Kui mõtled tagasi oma lapsepõlvele, siis kindlasti mäletad isegi neid hetki, mil tekkis selline kriipiv tunne, et midagi on õhus, kuid ei räägita, või et kohe-kohe midagi kärgatab. Võibolla ei näinud-kuulnud sa kunagi oma vanemaid tülitsemas, aga teadsid, et midagi on lahti.

Kristen Michali ja Evelin Orase peres kasvav meestevägi sai sügisel täiendust – sündis kolmas poeg Oskar.

Varsti ei mõõdeta kehalise kasvatuse tunnis kõiki enam ühe mõõdupuuga. Oluliseks saab hoopis see, et laps tunneks paljusid liikumisviise ja teaks, kuidas oma kehalisi võimeid arendada.

Silmad sügelevad, vesine nohu ja kihelev nina ajavad aevastama, vahel köhima... See ei pruugi olla viirus, vaid hoopis heinanohu. Õietolmuallergia on väikelaste hulgas üha sagedasem mure, hädad algavad juba enne puude lehtimist.

Sekundaarne lapsevanem ei tähenda lapse jaoks mitte seda, et ta oleks lihasest emast või isast vähem tähtis, vaid ta pakub teistsuguseid väärtusi, kui oma lihased vanemad pakkuda saavad või oskavad.

Laste minisünnipäevade tähistamine on trend, millest sotsiaalmeedia kihab. Beebid arenevad nii ruttu, on paljude vanemate meelest võiks austada iga päeva, kui laps saab kuu võrra vanemaks.

On kaks tähtsat reeglit. Esiteks ei tohi antibiootikume kasutada muidu kui ainult vältimatul vajadusel. Ja teiseks: koos antibiootikumidega tuleb kindlasti võtta ka probiootikume!

Need tusameelsed argihommikud. Kas kõik lapsed pahandavad hommikuti enne lasteaeda minekut?

Milline on sinu beebile sobiv vanker? Pere ja Kodu aitab käru valida ja toob välja 2018. aasta värsked mudelid.

“Ma aitan sul koristada küll, kui sa lubad mul pärast seda telefonis mängida!” – Kas pole tuttav kauplemismuster? Ja nii päevast päeva. Mida teha, et kodust ei kujuneks turuplats, kus iga pisimagi asja üle pidevalt kaubeldakse?

Miks muutuvad lapsed sageli tundmatuseni siis, kui isa või ema on kodust eemal ja laps jääb koju ühe vanemaga? Kõrgete detsibellide asemele tekib ootamatult sulnis vaikus ja rahu. Kuni hetkeni, mil teine vanem taas koju jõuab.

Mailis Sütiste-Gnannt, tema sakslasest kaasa Gerhard ja nende tütar Greta elavad Pariisi külje all Guermantes’is. “Prantsusmaa on nii suur ja rikkaliku kultuuriga, et muudkui käi ja avasta,” kiidavad nad.

Sellest aastast kehtib Eestis uus immuniseerimiskava, milles pakutakse võimalust vaktsineerida 12.–14aastaseid tüdrukuid papilloomiviiruse HPV vastu. Mis on uue abinõu poolt- ja vastuargumendid?

Kui valikus on veeta aega lastega või panustada millessegi muusse, kaalub pianist ja helilooja Kristjan Randalu hoolega, kas see muu asi on ikka eemalolekut väärt.

Nii meil kui mujal maailmas sünnib aasta-aastalt üha enam mitmikuid. Kui kaks triipu rasedustestil tähendavad sulle kahte titat korraga, siis kuidas kulgeb rasedus ning mil viisil beebieluga toime tulla?

Mida olen elust lastega õppinud? Eks mõni asi kukub välja paremini ja teine kehvemini, aga tagasivaates võib teinekord öelda: vot, sellega sai täkkesse pandud!

Milleks lapsele lemmikloom? Karvane, nahkne, limane, suline? Vastuseid noki pildiseeriast, kus reas Pere ja Kodu lugejate vahvad lapsed ja nende südantsulatavalt võluvad lemmikud.

Millisel juhul võib lapse välismaale elama viimist tõlgendada kui lapseröövi?

Mida teha, et laps saaks perele sobival ajal lasteaeda?

Lapsed peavad sündima paarikaupa, siis on neil koos hea mängida. Seepärast sai ka Anepaiode kolme lapse plaanist sujuvalt nelja lapse plaan.

Loe ka meie DIGIAJAKIRJA!