10. Külmunud herned

Õpilane Hiinast avalikustas foto oma põlvedest, mis on tehtud peale koolis saadud karistust, kus kästi tal kõvadel hernestel põlvitada. Meedias levinud pildi peale teatasid veel mitmed inimesed, et selline distsiplineerimisviis on Hiinas levinud, seda nii õpetajate kui ka lapsevanemate seas.

9. Parimad sõbrad

Osad koolid Inglismaal on hakanud keelama õpilastele parimaid sõpru, et säästa nende tundeid, kel parimaid sõpru pole. Mõned vanemad, õpetajad ja psühholoogid aga arvavad, et lapsed, kellel on pigem suurem sõpruskond, suudavad elus paremini erinevate olukordadega kohaneda.

Kriitikud muidugi vaidlevad, sest parimad sõbrad loovad meie ellu püsivaid väärtusi. Uuringus, mille korraldas ettevõte Chil Development, leiti, et inimesed, kellel on parim sõber, on ka parema vaimse tervisega.

8. Juuste värvimine

Tokyo koolid keelavad oma õpilastele juuste värvimise. 57% riigikoolidest eeldab, et nende kooli õpilastel on loomulik juuksevärv. Veendumaks, et koole ei peteta, võivad õpetajad helistada lapsevanematele ja neilt võrdluseks õpilaste lapsepõlvefotosid nõuda.

Jaapanis on suhteliselt homogeenne ühiskond, ka väike erinemine grupist tõstatab sellises kultuuris võimaluse kriitikaks.

7. Vaesus, sünnipäev ja 48 teist sõna

New Yorgi haridusasutus The city Department of Education tegi ettepaneku paljude sõnade kasutamisest loobumiseks standardiseeritud kontrolltöödes ja testides. Õpilased, kes on Jehoova tunnistajad ei pruugi end sünnipäevadest rääkides mugavalt tunda, sest nad ei tähista neid. Ka sõnad "poliitika" ja "religioon" on mitmeti tõlgendatavad. Samuti võivad sõnad "vaesus", "lahutus" ja "haigus" kutsuda lastes esile ebameeldivaid mälestusi, selgitab keeldu haridusasutuse esindaja Dennis Walcott.

6. Punane tint

Punane pastakas on klassikaline õpetaja pliiatsi värv. Sellega märgitakse vigu ja antakse tagasisidet. Tänapäeval on punase pastaka kasutamine õpetajatele mitmes Austraalia ja Suurbritannia koolis keelatud. Mõned uuringud leiavad, et punane värv võib õpilaste vaimsele tervisele halvasti mõjuda. See tekitab neis pingeid ja kartust ebaõnnestumise ees.

Roheline, roosa, kollane, lilla ja sinine värv ärritavad alateadvust vähem ning seepärast eelistatakse pigem neid värve.

5. Käe tõstmine

Vanast ajast tuntud praktika ei ole Inglismaa Nottinghamshire'i kooli juhtide arvates enam tõhus ning sellepärast on see keelustatud. Kooli direktori sõnul tõstavad koolis kätt alati ainult ühed ja samad õpilased. See ei motiveeri õpilasi õppima. Õpetajal on nüüd igal ajal õigus kõiki küsida. Mõned vanemad väidavad, et ka see ei ole lahendus. Nüüd kardavad nende lapsed valesti vastata ning õiget vastust teades ei pruugi neil aga tulla võimalist seda öelda.

4. Deodorant

Keskkool Pennsylvanias keelas õpilastel pihustatavate deodorantide kasutamise. Seda peale ühe õpilase ägedat allergilist reaktsiooni. See ei olnud esimene selline juhtum riigis, paljud koolid on keelustanud pihustatavad deodorandid, sest teismelised ei mõista tihti, et deodorandi üleliigne kasutamine ei muuda neid hästilõhnavaks, küll aga kutsub esile allergiahooge ja tuletõrjealarmide käivitumist.

3. Lõunauinak

Hiina õpilastel on lubatud koolipäeval teha 30-minutiline lõunauinak. Õpetajad usuvad, et uni parandab laste mälu ja annab neile jaksu efektiivsemaks õppimiseks. Algkoolilapsed võivad magada laual, samuti võivad nad kooli võtta kaasa padja ja teki. Vanemad õpilased võivad magada istuvas asendis, see aga võib põhjustada seljaprobleeme.

Eesti ema kirjeldust sellest, kuidas magavad lapsed Austraalia lasteaedades, loe SIIT!

2. Tualetipiirangud

Keskkool Chicagos on otsustanud, et nende kooli õpilastel on lubatud ühel õppeveerandil tunni ajast tualetti minna ainult kolm korda. Rohkem õpetaja õpilast tunni ajast tualetti lubada ei või. Kooli direktor põhjendab seda sellega, et õpilased võivad tualetti minemist kasutada ettekäändena poppi tegemiseks.

1. Kätelseis

Aasia on tuntud karmide koolide ning kummaliste distsiplineerimismeetodite ja karistuste poolest. Tundi hiljaks jäänud lastel kästakse käte peal seista, kätekõverdusi teha või joosta, halvemal juhul antakse lastele lihtsalt laksu.

Allikas: brightside.me