Eesti noored testivad Euroopa eakaaslastega oma rahatarkuse teadmisi

Viktoriinis saavad osaleda noored vanuses 13-15 eluaastat. Lisaks finantskirjaoskusele sisaldab viktoriin ka matemaatika, küberturvalisuse ja digipanganduse alaseid küsimusi. Noortel on võimalik viktoriiniks ette valmistuda, kasutades harjutusteste.

Osalemiseks tuleb klassidel enne 16. veebruari oma soovist Eesti Pangaliidule teada anda. Viktoriin ise toimub kahes etapis. 15. märtsil on võistlus Eestis, kus kõikklassid osalevad korraga Kahoot! keskkonnas toimuvas viktoriinis. Võitjaklassi kaks esindajat saavad võimaluse osaleda teises etapis ehk 8. mail Brüsselis toimuvas Euroopa finaalis. Kokku panevad Brüsselis oma teadmised proovile 30 Euroopa riigi noored, võitja viib koju kaasa 3000 eurot auhinnaraha.

"Rahatarkus on praegu olulisem kui kunagi varem, kuna uusi lahendusi tuleb järjest juurde. Kahjuks ei ole paljud noored oma digitaalseks tulevikuks ja iseseisvaks rahaasjade ajamiseks valmis. Viktoriin aitab lõbusal viisil ennast harida ja juhtida tähelepanu selle teema olulisusele," ütles Eesti Pangaliidu finantshariduse toimkonna juht Kai Kutsar.

Viktoriini on valmis teinud Euroopa pangandusorganisatsioonid koostöös Euroopa Pangandusföderatsiooniga. Viktoriin toimub osalevate riikide riigikeeles veebipõhisel õppeplatvormil Kahoot!.

Võistluse tutvustus, reeglid, õpetaja juhend ning registreerumine viktoriinile: www.pangaliit.ee/rahatarkus

Euroopa rahatarkuse viktoriini tutvustav video: https://www.youtube.com/watch?v=6eB7lEv6Xaw&t=2s