Eestis on puudulik seadusandlus selle kohta, kes võib end terapeudiks nimetada, seega võib seda teha ja seejuures kliente suurte summade eest vastu võtta ka inimene, kellel puudub selleks vajalik ettevalmistus. Ja seejuures ei tee ta justkui midagi valesti.

Sageli on pseudoterapeutide leivanumbriks lihtsad lahendused. Nad lubavad teha inimese „korda“ ühe-kahe korraga ning leiavad kõikidele muredele konkreetsed põhjused, mida kõrvaldades on kõik justkui hästi. Kahjuks annavad paljud tuntuimad tõenduspõhise taustata terapeudid oma klientidele valelootust, eksitavad oma hariduskäiku kirjeldades ning võivad astuda oma kompetentsi piiridest välja.

Ants Rootslane ja Laura Valk on vaid ühed paljudest, ent oma aktiivse tegevusega väga silmapaistvad. Rootslane on tunnistanud, et „tegi maagiat“, et olla „Eesti kõige kõvem terapeut“. Enda sõnul aitas ta üht naist viljatuse puhul ning muutis homoseksuaalse inimese ühe teraapiakorraga heteroseksuaalseks. Valk on ajakirjanduses tunnistanud, et on võtnud enda eesmärgiks saada Eesti kõige tuntumaks terapeudiks. Mitte kõige paremaks ega pädevamaks. Ta pakub kodulehe andmeil energiateraapiat ja yoni massaaži ehk tupemassaaži.

Mõlemad staarterapeudid tulid hiljuti välja oma raamatutega. Valgu menuraamat sisaldab aga loomevargust ehk

Jaga
Kommentaarid