Et TRIXS 2023 on iseseisev võistlus-show ega kuulu ühegi sarja etappide sekka, võivad korraldajad üritusele lisada elemente, mida trial’i-võistlustel muidu ei näe. Nii on näiteks selgi korral kavas paariskatse, kus mehed võtavad mõõtu üks ühe vastu. „Kui tavaliselt sõidetakse igal katsel ühekaupa, siis meil on võimalus panna võistlejad rajale ka üksteise vastu vahetusse võidusõitu. Paarisrada oli meie üritusel olemas ka eelmisel aastal ja see teenis nii pealtvaatajatelt kui ka võistlejailt kõvasti kiidusõnu,“ nendib TRIXS 2023 korraldaja Oliver Läll ja lisab: „See on tõesti midagi sellist, mida peab tulema kohale oma silmaga vaatama!“

Oma ala parimad

Võistlus-show TRIXS 2023 üllatab nii osalejaid kui ka pealtvaatajaid närvikõdi pakkuvate radade ja maailma tippkonkurentsiga. Sel aastal tulevad kohale trial’i ala kolm tugevamat meest: Toni Bou, Jaime Busto ja Gabriel Marcelli, kel kolme peale kokku terve hulk võite ning medaleid.

„See on ülim konkurents, mis praegusel hetkel trial’is üldse võimalik,“ sõnab Läll. Kõvadele meestele tehakse korraldaja sõnul Unibet Arenale ka võistlusareen, mis nende võimed tõsiselt proovile paneb. „Rada saab sel aastal olema tõeliselt ekstreemne ja pakub kindlasti kõigile võimsa elamuse. Suurim takistus, millest võistlejad peavad üle saama, ulatub kaheksa meetri kõrgusele. Rajaelementidena kasutatakse näiteks betoonplokke, palke ja kaablirulle,“ sõnab Läll.

Põnevust kogu perele

Ehkki põhiline rõhk pannakse tipptasemel võistlusele, ootab 28. oktoobri õhtul ees meelelahutuslik programm, mis pakub elamuse kogu perele. „Meie eesmärk on pakkuda kohaletulnutele head show’d, kus oma osa leiavad nii vanemad kui ka nooremad külalised. Keeruliste radade läbimine on vaatemänguline ka neile, kelle jaoks trial on uus asi, sest võistlusformaat on lihtne ning kergesti jälgitav.“

TRIXS 2023 piletid on müügis keskkonnas piletitasku.ee.

Unibet Arena uksed avatakse pealtvaatajatele 28. oktoobril kell 15.30, tsiklid asuvad starti kell 17.00.

Trial on haarav motospordiala, mis arendab eelkõige tasakaalutunnetust ja osavust mootorratta juhtimisel. Keha ja mootorratta valitsemine paneb proovile nii algaja kui ka edasijõudnud motosportlase, olenemata soost ja vanusest.