Kuna osavõtt oli oodatust palju suurem ja vahvaid töid tõesti palju, siis otsustasime ühe peaauhinna asemel välja anda kolm!

Pere ja Kodu žürii koosnes neljast inimesest – peatoimetaja Elin Järvsaar, tegevtoimetaja Monica Kiik, veebijuht Britt Ernewein ja ajakirjanik Teele Kaljuvee.

Kõik saadetud tööd olid ilusad, lapsed olid näinud vaeva ja meisterdanud suure hoole ning armastusega, mistõttu oli võitjate valimine ääretult raske. Esmalt valis žürii 422 saadetud töö seast välja 43 silmapaistvamat, mille seast valisime teises voorus kolm peaauhinna võitjat. Artikli lõpus toome välja kogu žürii esimese vooru valiku.

PERE JA KODU PEAAUHINNAD

Etenduse „Lotte ja kadunud jõuluvana“ piletid kogu rühmale sai endale kolm lasteaiarühma, millest ühe võidutöö valis välja Lotte isiklikult.

Rannu lasteaed Naerupesa, Lepatriinude rühm

Žürii valis üheks võitjaks Lepatriinude rühma töö, kuna see paistis silma erakordse detailirohkuse ja suure panusega. Rühma roheline kuusk ja ladva täht on tehtud kokku 218-st ribadeks lõigatud ja värvitud wc-paberi rullist! Kuusetüveks on värvitud pakkematerjal. Kuuseehted on tehtud kasutatud fooliumist ja lumevaip postipakkide täitematerjalist. Lumepallid on tehtud vnadest ajalehtedest ja värvitud valge näpuvärviga. Rippuvad lumehelbed valmistasid lapsed samuti wc-paberi rullidest.

Põltsamaa valla Esku õppekoht, rühm Õunakesed

Žüriile jäi siin silma leidlik disain ning lastele jõukohane töö, kus iga põnn sai kindlasti vahvasti oma panuse anda. Kuusk tuli välja tõesti tore ning selle materjalideks on kasutatud asju, mis igas kodus muidu prügisse läheksid. Väga tubli töö!

Elva lasteaed Murumuna, rühm Karukesed

Piimapakkidest meisterdatud töö valis oma lemmikuna välja Lotte ehk Gerli Padar-Parmas isiklikult. Väga leidlik lahendus ja vahva teostus!

Konkursile saadetud jõulupuu on kokku pandud piimapakkidest, mis on värvitud kodus seisma jäänud seinavärviga. Puu kaunistamiseks kasutasid lapsed isadepäevast üle jäänud paberdetaile ja takunööri. Kuuse aluseks on prügikasti viskamisest päästetud reklaamplakat ja jõulutuled pärinevad rühma tagavaradest.

RINGMAJANDUSETTEVÕTETE LIIDU NING PERE JA KODU LOOSIAUHINNAD

Eesti Ringmajandusettevõtete Liidu poolt välja pandid PEAAUHINNA, preemiareisi kogu rühmale lasteaia piirkonnas asuvasse jäätmetehasesse koos transpordi, söögi, joogi ja meelelahutusega võitis endale Tallinna lasteaed Kajakas, rühm Mesimummud.

Eesti Ringmajandusettevõtetete liidu teise auhinna ehk kõikidele rühma lastele raamat „Ellen, Eik ja kilekotimõistatus“ + magus amps võitsid endale Jõhvi Kalevipoja lasteaed, Jänkude rühm. Nende roheline kuusk on valmistatud üleliigsetest munakarpidest.

Pere ja Kodu lohutusauhinna sai loosi teel endale Nõo lasteaia rühm Krõll. Saadame tervele rühmale trükisoojad Nupuvihikud koos maitsva ampsuga.

Nagu eelnevalt mainitud, osutus konkurss erakordselt populaarseks ning üle Eesti valmistas taaskasutatavatest materjalidest kuuski tuhandeid lapsi 433 rühmast. Et nende suurt tööd hinnata, andsime võimaluse kõikidele osalejatele tulla „Lotte ja kadunud jõuluvana“ esietendusele erihinnaga.

Palju-palju õnne kõikidele võitjatele ning suur tänu panustamast!

Allolevast galeriist saad sirvida žürii esimese vooru valikuid silmapaistvamatest töödest.

Jaga
Kommentaarid