„Läksime mõni kuu tagasi elukaaslasega lahku. Leppisime kokku, et esialgu jään lastega meie ühisesse koju elama ja siis jooksvalt vaatame, mis meie korterist saab. Oleme praeguses kodus elanud mitu aastat ja ostetud sai see nii, et oleme mõlemad võrdsed kaasomanikud. Pangalaen on samuti ühine, laenulepingu järgi oleme kaastaotlejad. Nüüd teatas endine elukaaslane, et ta tahab uue kodu soetada, kuid selleks tuleb ära jagada meie kaasomandis olev korter. Tema näeb jagamist nii, et müüme korteri maha, maksame pangalaenu ära ja ülejäänud raha jagame omavahel võrdsetes osades.

Mõistan, et ma ei saa vastu vaielda korteri jagamisele, kuid oleme lastega siin nii harjunud, et ei kujuta ärakolimist ettegi. Plaanisin pakkuda endisele elukaaslasele ka sellist varianti, et maksan talle korteri eest mingi summa, aga kuidas see täpsemalt käib?“

Jurist vastab:

Praktikas tuleb ette olukordi, kus kaasomanikud ei saa omavahel kokkuleppele, kuidas kaasomand lõpetada. Vaidlusi võib tekitada ka kaasomandi väärtuse ja omandi kaotamise eest tasutava hüvitise suuruse leidmine.

Kui kaasomanikud omavahel kokkuleppele ei jõua

Jaga
Kommentaarid