Erakonna juhtkandidaatide hulka kuuluv Marc Jongen ütles portaalile Euractiv, et partei kardab EL-i muutumist ebademokraatlikuks superriigiks, mille tegevuse peab alaliselt kinni maksma Saksamaa. AfD on siiski loobunud ettepanekust, et Saksamaa peaks EL-ist lahkuma. Selle asemel soovib erakond EL-i „ümbermõtestamist“ Euroopa rahvaste konföderatsioonina.

Keskpikas perspektiivis oleks üks esimesi samme europarlamendi laialisaatmine, öeldakse partei platvormis. Seadusandlik võim peaks AfD arvates edaspidi jääma valitsusjuhtide nõukogusse, kuniks toimub EL-i ümberkorraldamine konföderatsiooniks. Partei peab endiselt veaks euro kasutuselevõttu ja Euroopa rohepöörde poliitikat, kuid toetab koostööd Euroopa välispiiride paremaks kaitsmiseks.

AfD hinnangul on nende peamised koostööpartnerid selles projektis europarlamendi fraktsioonis Identiteet ja Demokraatia (ID), kuhu kuuluvad näiteks Itaalia Liiga, Prantsusmaa Rahvusliikumine ja ka Eesti Konservatiivne Rahvaerkond (EKRE).

Välispoliitikas toetab AfD loobumist Vene-vastastest sanktsioonideks ning koostööd Hiina „uue Siiditee“ ehk „Vöö ja Tee algatusega“. Venemaale ja Hiinale orienteerumine peaks partei arvates aitama vähendada sõltuvust USA-st ja parandama Saksamaa suveräänsust. Kampaaniat varjutab asjaolu, et platvormi välispoliitika osa autor ja valimisnimekirja juhtkandidaat Maximilian Krah sattus hiljuti Dresdeni prokuratuuri uurimise alla seoses tema lähikondlaste Vene- ja Hiina-sidemetega. Esmaspäeval vahistas Saksa politsei ühe Krah´ assistentidest. Europarlamendis assistendina töötanud Jian G. sai kahtlustuse Hiina heaks spioneerimises. Uurimise all on ka saadik ise, ent tema suhtes ametlikku kahtlust esitatud ei ole.