Kui möödunud nädalal tagas oodatud edasipääsu FaZe Clani eest mängiv Robin „ropz“ Kool, siis sel nädalal tegi oma suurturniiride debüüdi 19-aastane Andreas „aNdu“ Maasing. Kuu aega tagasi värskenduskuuri läbinud GamerLegioni eest mängiv noormees visati koheselt basseini sügavasse otsa, kui pidi avakohtumises rinda pistma aasta alguses toimunud IEM Katowice turniiri veerandfinalisti, maailma 15. meeskonna ENCEga. Eestlase kodumeeskond väljus mängust kindla 2:0(13:6, 13:6) võiduga, mille juures oli Maasing kohtumise esimeses mängus oma tiimi parim mängija.

Võiduga liikus GamerLegion edasi C alagrupi ülemise sõela poolfinaalidesse, kus mindi vastamisi maailma kolmanda meeskonna MOUZiga. Viimatise IEM Chengdu turniiri finaalis mänginud MOUZi vastu ei suutnud GamerLegion õigeid käike leida ning kaotas mängu 0:2(1:13, 12:16), misjärel langes noore talendi võistkond kaotajateringi, kus ootas ees skandaalne Vene meeskond FORZE.

Vene tiim alistati seisuga 2:1 (13:3, 7:13, 13:8) ning aNdu oli stabiilsete esitustega GamerLegioni paremuselt teine mängija. Finaalidesse pääsemiseks oli vaja taaskord võita avakohtumises alistatud ENCE vastu. Soome organisatsioon ei olnud vahepealsete päevadega GamerLegionile vastust leidnud ning eestlase leivaisa võitis korduskohtumise jällegi 2:0 (13:5, 13:10). Selle juures oli märkimisväärne Maasingu panus esimeses mängus, mille eest teenis eestlane väga kõrge 2.04 reitingu.

GamerLegioni edasipääsuga on Eesti e-sport jõudnud ajaloolise tähiseni, kus niivõrd kõrge tasemega turniiri play-offides mängib kaks eestlast. Nii Robin Kooli kui Andreas Maasingu jaoks jätkub 750 000 dollari suuruse auhinnafondiga ESL Pro League Season 19 turniir teisipäeval, kui mängitakse viieetapilise finaalturniiri esimeses voorus, kus nende vastased ja mängude kellaajad on veel selgumisel.