Lavastaja Ain Mäeotsa kinnitusel ei ole Eestis varem nii suure mastaabiga kogupereetendust lavale toodud. “Valmiva etenduse puhul on tegemist täiesti värske looga, mille tegevus toimub parimate näitlejate osavõtul suurejoonelisel laval maa ja taeva vahel ning minule lavastajana on see äärmiselt põnev väljakutse,” lisab ta. “Lotte maailm on hästi sõbralik, turvaline ja samas vahvalt kaasahaarav ning sellist vitamiinilaengut on meil kõigil just praegu väga vaja.”

Loo autori Janno Põldma kinnitusel on lavale jõudev seiklus väga mitmekihiline ning üllatusi pakkuv. “Muidugi on Lotte lood alati täis laulu, tantsu, fantaasiarikkaid etteasteid ning ootamatuid pöördeid, kuid tegemist ei ole vaid pelgalt meelelahutusega. Väga oluline on ka loo sügavam sõnum, mille vaatajad saavad enda jaoks lahti muukida juba saalis,” leiab Põldma. “Kahtlemata on tegemist nii lastele kui täiskasvanutele sobiva meeliköitva muusikalise lavastusega, mille õnnestumisse panustavad kümned ja kümned oma ala tipp-professionaalid.”

Kogupereloos „Lotte ja vana õunapuu saladus“ avastavad koeratüdruk Lotte ja tema vahvad sõbrad end uskumatutest seiklustest ja veel põnevamatest lahendustest. Elamusterohket vaatemängu pakkuvas etenduses on laval lisaks Lotte-maailmast tuttavatele tegelastele ka orkester, laulukoorid, klounid, mustkunstnik ja palju teisi üllatajaid. Samuti vana õunapuu, mis peidab endas suurt ja ootamatut saladust.

Lotte järjekordse vahva loo on kirja pannud Janno Põldma, etenduse lavastab Ain Mäeots, kunstnikud on Iir Hermeliin ja Heiki Ernits, originaalmuusika loob Priit Pajusaar ning laulusõnad Leelo Tungal.
Armastatud tegelaste rollides astuvad lavale Gerli Padar koeratüdruk Lottena, Mait Malmsten rännukoer Klausina, Vallo Kirs jänes Albertina, Sepo Seeman jänes Adalbertina, Jan Uuspõld mutt Jonatanina, Elina Nechayeva lepatriinu Miiana ja paljud teised tuntud näitlejad ning lauljad. Nautida saab ka perekond Vaherite õhuakrobaatide etendust, Lasteekraani muusikastuudio lastestuudio ja Siim Aimla orkestri esinemist, stepptantsijaid jne.

Delfi ning ajakiri Pere ja kodu poolt lavale toodav kogupereetendus „Lotte ja vana õunapuu saladus” toimub 14. ja 15.. mail Saku Suurhallis.

Piletid on müügil Piletitaskus.

Lotte seikluse partnerid on LHV, Tallink, Premia, Auvetech, Rocca al Mare, Aqva spaa, Sparkle.ee, XS Mänguasjad, Tallinna linn, Tere, Graanul Invest - Valga Puit, Eesti Ringmajandusettevõtete Liit ja Maaeluministeerium.