Kahjuks pitsus Villel ühekuuselt ikkagi ühes songas sool. “Kubeme­song näeb välja nagu pallike naha all alakõhul. Algul annab seda ettevaatlikult avast tagasi lükata. Pitsumine on see, kui song sopistub püsivalt välja ja kõhuõõnde tagasi ei lähe. See tähendab, et sooleosa jääb rõhu alla, suletuks, olukord muutub kriitiliseks ja vaja on operatsiooni,” püüab Noomi selgitada, miks ta EMOsse kiirustas.

“Kui seal lõpuks kirurgi vastuvõtule saime, järgnesid mu elu raskeimad hetked. Seis oli kriitiline, sool pitsunud, aga kirurg ütles, et saab selle siiski tagasi suruda. See oli Villele väga valus, ta nuttis hüsteeriliselt, mina nutsin-värisesin ja hoidsin tema pisikestest näppudest. Lõpuks läks asi korda. Arst ütles, et protsess oli hirmus, aga andis lapsele paremad väljavaated. Operatsioonile pääses ta järgmisel varahommikul.”

Lõikus kulges edukalt, kuid piim ei püsinud pärast oppi Villel enam üldse sees.

Noomi katsetas üht ja teist trikki, et poega püsti hoida pärast sööki tagasiheite vältimiseks, ent miski ei aidanud. Viimaks laps ainult nuttis ega söönud üldse. Nii sattus Noomi kahekuuse Villega uuesti era­korralisse osakonda ja sealt haiglasse.

Seal pandi ultraheliuuringute järel Villele diagnoos, mida emasüda juba aimas.

Jaga
Kommentaarid