Beebide haaramisrefleks on muidu tore ja tema arengus väga oluline, kuid võib kaasa tuua ka paksu pahandust. Näiteks kaubanduskeskuses, kus kõik ahvatlevalt krabisevates ja värvilistes paberites šokolaadid ja kommid on just lapse käeulatuses. Ja mitte ainult kommid, vaid ka kõik muu (näiteks aluspesu ja koeraküpsised). Sina muidugi avastad tema pahateod alles kodus, kui lapse vankrist välja tõstad ja käru katte alt erinevaid huvitavaid esemeid välja pudeneb…

2. Beebi näitab, kui kehv koristaja su sõbranna on

Kui laps hakkab roomama, oled sina tema ühe lõputult uhke ja jooksed seda ka ämmale, emale ja sõbrannale demonstreerima. Laps aga demonstreerib lisaks roomamisoskusele ka oma tähelepanuvõimet ning korjab põrandalt üles väiksemagi mustusekillu, kõik tolmurullid ja naudib köögis põranda vahele kleepunud rääsunud rasva sees plätserdamist. Su sõbranna tahaks maa alla vajuda, sest pealtnäha on ta maailma korralikum inimene ja sulle just uhkusega kiidelnud, kuidas ta teie tuleku puhul kõik nurgad ja nurgatagused puhtaks küüris…

3. Beebi võõrastab sugulasi

Beebide kirjutamata reegel on, et kisada tuleb kõigi peale, kellele emal loodab muljet avaldada. Näiteks ämm. Või vanaisa. Või ülemus. Lühidalt — kõik need, kellest võiks tulevikus lapsehoidmisel abi olla. Laps ei lähe nende lähedalegi ja hakkab juba siis nutma, kui nad uksest sisse astuvad. Samal ajal pole tal mitte midagi selle hiigelsuure nahka riietatud ning üleni tätoveeritud hirmuäratava välimusega naabrionu vastu.

4. Beebi ründab

Haaramisrefleks, millest esimeses punktis juttu oli, võib tekitada veel teisigi ebamugavusi peale varguste. Ettevaatlikud peavad olema kõik, kellel on kõrvas rippuvad kõrvarõngad, kaelas või käe ümber ketid, juustes kaunistused või keda on lihtsalt pikkade juustega õnnistatud. Tita haarab eelpoolnimetatud asjadest kinni väga ootamatult ja väga kõvasti ja tõenäoliselt ka sikutab mõnusasti.

5. Beebi ründab veelkord — tagajärjeks sinine silm

Väikest titat on armas süles hüpitada ja nunnutada. Kui vaatad, kuidas värske vanaema või onu või tädi su ilmaimet hellitab ja temaga mängib, ise samal ajal lalisedes ja lastelaulukesi ümisedes, võib sulle pisar silma tulla küll.
Aga kui lapsele satub kätte teleripult, võtmekimp või mobiiltelefon, tulevad esimesed pisarad su külalise silmist, sest laps on talle korralikult virutanud. Sellele järgneb külalise kisa, mis ehmatab beebi poolsurnuks, siis hakkab tema kisama nii kõvasti, et sa ei märkagi, kui külaline uksest välja arsti otsima tormab.

6. Beebi pissib

Potitreeningu ajal ei ole tarvis ainult kodus istuda, oh ei! Potilkäimist harjutava lapse saab näiteks mängutuppa viia. Võiks ju eeldada, et kui laps on 10 minutit enne mängima asumist potil ära käinud, on järgmised pool tundi rahulik... aga ei ole. Järgmise kahe minuti jooksul istub su tita oma kollases laigus ja sina pead punastama, vabandama ja koristama ning uue mängutoa otsima.

7. Beebi oksendab

Te lähete külla su sõbrannale, kelle majas ei leidu tolmukübetki, raamatud ja plaadid on tähestiku järjekorda pandud, puuviljad korvis läikima hõõrutud ja majas on ainult valge mööbel. Su beebi oksendab need kõik täis.

8. Beebi kisendab

Su laps tõstab ühel hetkel sellise kisa, et sulle tundub, et maailma lõpp on lähedal. Sa oled närvis, püüad kisa põhjust välja selgitada, laps karjub iga sekundiga järjest südantlõhestavamalt, sa tormad autosse, sõidad lastehaiglasse ja nõuad operatsiooni, sest selline kisa ei saa tähendada muud kui surmahaigust... ja siis sa taipad, et ta varvas oli soki sisse keerdunud ja tal on lihtsalt natukene ebamugav.

9. Beebi haiseb

Lähed sugulase kauaoodatud ja viimse detailini perfektselt kavandatud pulma, kõigi pilgud pöörduvad lummavalt kaunile pruudile, kes graatsiliselt ruumi siseneb... ja siis täitub ruum kõige jõledama haisuga, mida keegi endale ette kujutada suudab. Su tibulinnuke on otsustanud, et just nüüd on õige aeg seda mähet kasutada, mis tal tagumiku ümber on. Samamoodi juhtub ka kohvikus, bussis, mõnel kohtumisel, igatahes alati seal, kus ühtegi beebituba läheduses pole.

10. Beebi lõhub

Veel üks kirjutamata reegel - kõik hävitamisele kuuluvad esemed on kas pööraselt kallid, omavad hindamatut sentimentaalselt väärtust ja need ei kuulu pea kunagi sinule. See võib olla mõni kuldehe, mis tualetipotist alla lastakse, perefoto, mis ribadeks rebitakse, televiisor, mis aluselt maha lükatakse vms. Üks on selge: last ei süüdista neis õnnetustes keegi. Kõik süüdistavad sind.

Allikas: Parentdish