Pasta bolognese

  • 100 g veisehakkliha
  • 1 porgand
  • 1 paprika
  • 30 g täisteramakarone või -spagette
  • 3–4 tomatit
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • tilli, pipart
  • basiilikut

Pruunista hakkliha sibula, küüslaugu, peeneks hakitud paprika ja riivitud porgandiga. Soovi korral võid lisada ka suvikõrvitsat. Pruunistatud lihale lisa tomateid ja veidi kuuma vett ning hauta kaane all 10–15 minutit. Maitsesta tilli, pisukese pipra ja basiilikuga. Serveeri keedetud makaronide või spagettidega.

Porgandimuffinid toorjuustumütsiga
Tainas:

  • 50 g võid
  • 1 küps banaan
  • 150 g riivitud porgandit
  • 1 riivitud õun
  • 80 g magustamata õunapüreed
  • 130 ml (taimset) piima
  • 2 muna
  • 200 g jahu (nt hirsi-, riisi- ja toortatrajahu segu)
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl ingveripulbrit
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit

Toorjuustukate:

  • 2 dl vahukoort
  • 100 g toorjuustu
  • 100 g bataadipüreed
  • kaneeli
  • vahukoore tugevdajat

Pane ahi 200 kraadi juurde sooje­nema ja valmista ette muffini­vormid. Määri rasvainega või kasuta paberist ümbriseid. Sulata või ja sega kahvliga purustatud banaaniga. Lisa õunapüree, riivitud õun ja porgand, munad, piim ning sega läbi. Sega jahu, kaneel, ingveripulber ja küpsetuspulber. Täida muffinivormid servani ja küpseta umbes 35 minutit (kuni on pealt kuldsed ja puutikuga testides tuleb see puhtana välja). Lase 10 minutit jahtuda.

Toorjuustumütsikeste jaoks vahusta külmkapist võetud vahukoor, lisa tugevdajat ja vahusta peaaegu valmis. Seejärel lisa bataadipüree, kaneel ja toasoe toorjuust. Sega ja lisa tordipritsiga jahtunud muffinitele.

Kanakarri

  • 100 g riisi
  • 100 g kanafileed
  • 100 g kookospiima
  • mangot
  • kõrvitsat
  • karrit
  • pipart

Keeda riis. Pruunista pannil väikesteks tükkideks lõigatud kanafilee, maitsesta vähese pipra ja karriga. Lisa pannile mango- ja kõrvitsa­tükikesi, kuumuta läbi ning lisa kookospiim.

Kamavaht

  • 2 dl vahukoort
  • 2 dl maitsestamata jogurtit
  • 1–3 spl (rukki)kama
  • 3–4 datlit
  • vanilli
  • kaneeli
  • mustikaid

Leota datleid kuumas vees ning püreesta saumikseriga, lisa hulka maitsestamata jogurt, vanill ja kaneel. See­järel vahusta vahukoor ja sega lusikaga juurde eelnevalt valmistatud segu. Tähtis on neid koos mitte vahustada! Serveeri koos mustikatega.