1. Vastsündinu ei ole veel bioloogiliselt võimeline vanematele sobivat unerütmi selgeks õppima, sest ta ei suuda eristada ööd ja päeva. Kindlamad unetsüklid hakkavad lapsel välja kujunema umbes 6. elunädalast. Väga leebel viisil saab unekooli rakendada ajast, kui tital on täitunud kolm elukuud. Sealjuures tuleb aga meeles pidada, et alla pooleaastane laps vajab öösel süüa ja seda talle kindlasti keelata ei tohi.

2. Unekooli eesmärk on muuta lapse uneseoseid. S.t õpetada laps, kes seni oli harjunud uinuma täiskasvanu abiga, näiteks imetades või kussutades, iseseisvalt uinuma. See õnnestub, kui vanem järjekindlalt, rahulikult ja leebelt, samas alla andmata harjutab last ise magama jääma perele sobiva meetodi abil
(vt punkte 8–12).

3. Unekooli-beebi tuleks igal õhtul magama panna samal ajal. Samuti on tähtis teada, kui palju päevaund laps vajab. Uinakute arv muidugi lapseti erineb, kuid keskmiselt magab ühenädalane beebi neli päevaund (kokku u 8 t), ühekuune kolm päevaund (u 7 t), kolmekuune kolm päevaund (u 5 t), kuuekuune kaks päevaund (u 3,5 t) ja 12–18kuune 1–2 päevaund (1,5–2,5 t).

4. Unekooli kuldreegel ütleb, et laps tuleb panna voodisse, kui tal on kõht täis ja mähe vahetatud, aga ta on veel ärkvel. Beebi uinub alati samas kohas, kus ta peaks magama terve ülejäänud uneaja. Magamisajaks tehakse tuba hämaraks, et aidata tital eristada une- ja ärkveloleku aega. Seejärel lahkub vanem toast. Kuldreeglit võib hakata muredeta beebi puhul proovima kohe alguses nii päeva- kui ööunede eel.

Ülejäänud 9 nippi leiad värskest ajakirjast Pere ja Kodu