Professor Annette Karmiloff-Smith, kes uuringu läbiviimist juhtis, usub, et lastele tuleks sünnist saati tahvlid kätte anda. Tema sõnul on laste puhul arvutis uute oskuste omandamine hämmastavalt kiire, jättes täiskasvnud selles vallas kaugele maha.

Beebide jaoks pakuvad raamatud tahvelarvutiga võrreldes väga vähe huvi, sest raamatud on staatilised. Lapsed eelistavad liikumist. Näiteks üks katse oli selline, kus grupp kuue- kuni kümnekuuseid beebisid pidid ära tundma numbri kolm nii raamatust kui arvutist ja arvutist leidsid beebid numbri tunduvalt kiiremini.

Karmiloff-Smith on veendunud, et ehkki see pole veel kuigi levinud mõtteviis, siis peagi näitab tulevik, et lapse areng on tahvli kasutades kiirem.

Varasem mõtteviis on aga olnud hoopis vastupidine. Neuroloog Baroness Susan Greenfield on väitnud, et lastepoolne pidev arvuti kasutamine, eriti arvutimängude mängimine, võib neile põhjustada lausa ajutist dementsust. Tehnoloogiast sõltumine võib tema sõnul muuta aju närviühendusi, mille tulemusel jookseb sõna otsese mõttes lapsel lõpuks “juhe kokku”.

Praegu viiakse akadeemikute poolt läbi uusi uuringuid tahvelarvuti kasutamise mõjust lapse arengule juba sadade beebide ja väikelastega.

Paljud eeldavad, et tulemused on sellised, mida lapsevanemad juba ammu teavad — tahvli abib õpib laps kiiremini ja meelsamini. Vanema jaoks on aga oluline leida need sobivad asjad, mida beebile tahvlist näidata.

Allikas: dailymail.co.uk