Iga uue maitsega harjumine nõuab aega, uusi koostisosasid ja maitsetekombinatsioone peaks lisama menüüsse ükshaaval ning järgemööda.
“Lisatoiduga alustades antakse üks teelusikatäis püreed. Kui see beebile sobib ega põhjusta ebasobivaid reaktsioone, tasuks järgmisel päeval pakkuda paar lusikatäit ja sarnaselt jätkata 4-5 teelusikatäieni,” soovitab Raukas ning lisab, et 5 kuu vanusele on 50 grammi lisatoitu päevas täiesti piisav. Raukas rõhutab, et kuna lisatoitmise aeg paneb aluse beebi suhtumisele toitu ja söömisesse, tuleb lisatoitu pakkudes hoolega jälgida imikut ja tema soove.

Koostöös lastearst Reet Raukasega on AS Salvest välja töötanud Põnni tootesarja retseptid, mille koostamisel on silmas peetud lastearsti näpunäiteid ja soovitusi, arvestatud beebi ealisi iseärasusi, vajadusi ning maitse-eelistusi.


Kui laps üksikuid komponente juba rõõmsalt sööb, võib menüüsse lisada erinevaid maitse- või toiduainete kombinatsioone.
Esimeseks lisatoiduks sobivad väga hästi Põnni õuna- või ploomipüree, sest ühe koostisosaga on lapsel lihtsam harjuda. Põnni tootevalikus on aga ka mugavas väikeses klaaspurgis õuna-porgandi-, pirni-jõhvika- ja köögivilja-õunapüree, mis mõeldud beebidele pärast 4. elukuud.

Sellest vanusest alates võib lapsele tasapisi anda ka teraviljadest valmistatud toitvat pehmet putru. Põnni mahedamaitseline mangopüree hirsiga ning riisipuding pirni ja mustikaga sobivad ideaalselt beebile, kes on juba ühe koostisosaga harjunud ning valmis proovima huvitavamaid maitsekooslusi.

Põnni beebitoitudes eelistatakse alati kodumaist — seetõttu ongi näiteks köögiviljapüreedes kasutatud ainult parimaid Eestis kasvatatud kartuleid ja porgandeid. Põnni toodetesse ei ole lisatud suhkruid ega lõhna- või maitseaineid — toidu magusus tuleb ainult puuviljadest! Samuti on paljud tooted ka gluteeni- ning laktoosivabad (täpsem märge pakendil) ja valmistatud rangelt kontrollitud toorainest.

Jaga
Kommentaarid