Mähkmepiirkond läheb hauduma eritunud uriini ja väljaheite tõttu. Uriiniga erituv niiskus hävitab naha kaitsebarjääri. Kuigi ühekordsed mähkmed on hea imamisvõimega, võib nahk nende sees olla niiske. Lisaks ärritab nahka mähkme ja naha omavaheline hõõrdumine. Eriti ärritab märg või must mähe, kuid varem häirunud nahale võib halb olla ka kuiva mähkme vastu hõõrumine. Piss ja roojamass sisaldavad jääkaineid, mis võivad nahka veelgi ärritada.

Kui olete haudumusega pikemalt hädas olnud, tasuks vahetada mähkmetootjat. Mõne teise firma mähkmed võivad teie lapse nahale paremini sobida. Ning mähkmeid tasub vahetada tihti, siis ei jää ärritunud nahk pikemaks ajaks väljaheitega kontakti. Peske nahalt sinna jäänud mustus ning enne uue mähkme panemist võiks nahale määrida kaitsekreemi. Kreem tõrjub vedelikku eemale ja nahk peaks paranema. Juba kahjustunud nahka ei pruugi kreem alati kiirelt aidata. Nahk vajab paranemiseks õhku – hea oleks lasta lapsel ilma mähkmeteta olla. Suvel tasuks lööbega nahka väheke ka päikesele näidata.

Mähkmed võiksid olla pigem suuremad, sest liiga tihedalt ümber olevad mähkmed suurendavad hõõrdumist ja nahalöövet. See, kas mähkmelöövet põhjustavad bakterid või seened, ei ole alati selge, kuid teatud rolli mängivad needki. Eriti halvasti paraneva mähkmelööbe põhjustajaks võib olla pärmseen, sama, kes põhjustab suus esinevat soori. Pärmseen jõuab läbi seedetrakti roojaga nahale, kus hakkab paljunema. Pärmseene nakkus tekib eriti kergesti varem kahjustunud nahale. Sellise lööbe ravi peaks soovitama arst.