1–3kuuse imikuga alusta nii, et hoiad selili last vees kätel. Kui beebi on kõhuli, tuleb nii pisikesel pead õrnalt pöialdega lõua alt toetada.

4–5kuust beebit saab edukalt ujutada, hoides teda kõhuliasendis, käsi lapse rinna all, nii et tita saab ise vabalt käsi-jalgu liigutada. Kindlasti ära haara ega suru teda kaenla alt, siis ei ole lapse käed vabad ja sa võid teda liialt muljuda. Selles vanuses võib meeldida ka ujutamine nii, et hoiad last seliliasendis õrnalt peast, toetades õlapiirkonda.

6. elukuust peale ei taha paljud beebid enam vees selili olla, vaid naudivad rohkem kõhuliasendeid.

9. elukuust on lapsed juba iseseisvamad ja neid vees hoides võib olla loominguline.

Aastased lapsed võivad hüpata basseini ääre peal seistes vette (varbad peavad enne hüpet kindlasti ulatuma üle basseini ääre!) ja ujuda mõne meetri vee all.

Üks-kaks-kolm ja sukeldu!

Sukeldumine kestab väiksematel 1–3 sekundit, vanematel titadel 5–7 sekundit. Kuni pooleaastase beebiga kehtib reegel: kui mitu kuud vana beebi on, nii mitu sukeldumist võib talle ujumistunni jooksul teha. Kõige rohkem kolm sukeldumist järjest – kui eelmine sukeldumine on läinud kenasti.

1. Pane beebile rahulikult peopesaga vett üle näo. Samal ajal võid öelda: “Sukeldu!”

2. Ütle jälle: “Sukeldu!” Vala ühtlase joana ja aeglaselt vett väikse kopsikuga üle lapse otsaesise, nina ja suu. Laps hoiab tavaliselt hinge kinni nii kaua, kuni vesi üle silmade jookseb.

3. Korda: “Sukeldu!” Libista laps rahulikult ja teda kindlalt juhtides vee alt läbi.

Või:

1. Õõtsuta beebit vees püsti- või kõhuliasendis, nii et vesi loksub mitu korda kergelt üle lapse suu.

2. Seejärel lase veel juba üle terve näo loksuda, öeldes: “Sukeldu!”

3. Ütle: “Üks, kaks, kolm: sukeldu!” ja tõmba beebi rahulikult vee alt läbi.