2. Jah, muidugi, äkki on tõesti asi suguvõsa poolt pärandatud silmades või ninaotsakeses. Kõik, kes sinu beebit esmakordselt näevad, hakkavad väitma, et jah, ta on sinu nägu. Või näevad nad beebit koos isaga ja ütlevad talle, et beebi ongi täitsa isa suust kukkunud. Enamasti pole see tõsi.

3. Pole midagi imelisemat sellest, kui sinu beebi ütleb esimest korda "emme" või "issi". Isegi kui ta ütleb seda kassile.

4. Kui sinu beebi palju magab ja tublisti sööb, siis kiidavad teda kõik, ämmast sõbrannade ja arstini. Kui sina palju sööd ja magad, ei kiida sind keegi. Vastupidi.

5. Kui oled hiljuti lapsevanemaks saanud, siis tulevad üllatavalt paljud pooltuttavad küsima, et kas sul on ka hea beebi. Sa võiksid vastata: "Muidugi, ta on imeline!" Kuid lõbusta end pigem nende näoilmete jälgimisega, kui vastatad: "Ei ole ta hea beebi midagi, kohutavamat beebit pole olemas, pidid sa seda oma küsimusega mulle meelde tuletama!" Naudi mõnda aega tema rektsiooni ja siis ütle, et tegid nalja.

6. Alates sellest hetkest, kui koju jõuad, hakatakse su käest alailma küsima, kas su laps ikka magab terve öö. Kui sul sellest juba kõrini on, võid vastata, et sa ei tea. Et oled enamasti öösel klubides.

7. Võid hakata varakult kõiksugu taluloomade häälitsusi õppima, sest just neid helisid kuuldavale tuues harjutab su beebi rõõmuga erinevaid häälikuid.

8. Mida kenamini sa oma beebi õueminekuks riietad, seda suurem on tõenäosus, et mähe laseb läbi.

9. Mida kenamini sina ise end koos beebiga väljaminekuks riietad, seda suurem on tõenäosus, et beebi mähe laseb läbi.

10. Hoolimata sellest, et teaduses on viimase saja aasta jooksul tehtud kõikvõimalikke avastusi, mis inimeste elu lihtsustavad, siis seda, kas mähe on puhas või kakane, tehakse siiani kindlaks kas nuusutades või katsudes. Proovi seda avalikus kohas siis diskreetset teha.

11. Sa poleks eales arvanud, et võid niipalju aega kulutada kakast rääkimisele.

12. Võõrad on sinuga suhtlemisel erakordselt meeldivad, kui oled koos beebiga. Kui sa aga tahad, et nad veelgi kenamini käituksid, siis võta lisaks beebile ka kutsikas jalutuskäigule kaasa.

13. Üllatav võib olla see, et kui sul on beebi, siis suhtuvad inimesed täiesti normaalselt sellesse, et räägid iseendaga väljuhäälselt ja sõnu laulvalt venitades. Aga ole tähelepanelik, et sa ei hakkaks omaette jutustama ka siis, kui beebi eemal on.

14. Jah, kindlasti tasub kuulda võtta nõuannet, et kasuta beebi uneaega selleks, et ka ise pisut tukastada. Välja arvatud sel juhul, kui su beebi eelistab magada sõitvas autos.

15. Ära kihuta ennast pidevalt tagant, beebi ootused sinule ei ole siiski nii kõrged.

16. Kui sa juba korraks jääd selle üle mõtlema, kas sa ehk liiga palju beebipilte Facebooki ei postita, siis tea, et sa juba teed seda.

17. Beebimonitor ei vali, mis teksti ta kõrvaltoas olijatele esitab. Ta paiskab kõik välja. Hoia seda meeles, kui su tuttavad on tulnud uut beebit vaatama ja sina lähed koos mehega vahepeal beebituppa, et talle seal kurta külaliset üle, kes küll söövad palju, kuid kiidavad sind ja sinu pingutusi nende vastuvõtmiseks nii vähe.

18. Sinu beebi oksendab just selle inimese peale, kellele sa kõige enam soovid muljet jätta. Sa jätadki mulje, kuid ilmselt mitte sellise, nagu lootsid.

19. Sinu elu pole enam kunagi endine.

20. Milline on heaks lapsevanemaks olemise saladus? Seda polegi! Sinust ei saa kunagi täiuslikku lapsevanemat, kuid sa saad kindlasti piisavalt heaks oma lapse jaoks.

Allikas: redbookmag.com