Vahtralehega emme

Tal on esimene laps. Vanuselt pigem nooremapoolne debüteerija emaderingis. Küsib siiralt nõu absoluutselt kõige kohta. Näiteks: milline lutt/madrats/käru/söögitool kõige parem on? Jne jne. Elab foorumi infoväljas ja loodab pimesi foorumikaaslaste tarkusele. Miks mu beebi täna toitu tagasi ajas? Miks tita täna rohkem nutab? Kas mu laps magab liiga palju/ liiga vähe? Ei osale aruteludes, esitab küsimusi. Kipub pöörduma foorumisse ka muredega, millega võiks kohe perearstile minna, halvemal juhul lausa kiirabi kutsuda (beebil on 40,5 palavik, mida teha?).

Osal vahtralehega emmedest võib olla mõningaid probleeme eesti keele grammatikaga – näiteks annab ta lapsele „büreed“. Sageli ei leia klaviatuurilt kirjavahemärke, võib-olla ei pea neid lihtsalt vajalikuks. Ta on tegelikult armsalt viisakas foorumikaaslane, kes alustab enamasti postitust: „Mul on nüüd üks väga-väga loll küsimus, aga...?“ Ja lõpetab: “Ette tänades, vabandust tülitamast.“  

Peotšikk

Paar päeva pärast sünnitusmajast kojusaamist plaanib ta klubituuri. Kindlasti ei ole ta oma beebi suhtes ükskõikne, lihtsalt elu tahab elamist ja peod pidamist. Lõpuks ometi lähevad jälle diskoriided selga ja kodus pole nendega ju suurt midagi peale hakata. Kuidas peotšikk seda endale lubada saab? Rinnapiima tal ei ole või siis on tal kodus terve riiul täis rinnaasendustehnikat: rinnapump, erinevad pudelid ja lutid, kõik on viimase peal uus ja titasõbralik kraam. Need lähevad käiku siis, kui peotuurid on. Tal on kas väga hea mees, kes nõustub beebiga koju jääma, väga hea ema või mõlemat.

Juhul, kui ta toidab rinnaga, pumpab ta veel klubi ukse taga rinnad tühjaks, et keset peomelu uputama ei hakkaks ja napp diskopluus kannatada ei saaks ega teda reedaks. Ta tantsib ennastunustavalt kella neljani. Hommikul puhub igaks juhuks alkomeetrisse ja vajadusel annab beebile pudelit. Järgmistel päevadel on ta kohe eriti hea ema ja naine, päriselt ka! Foorumites tal peoteemaadel väga palju mõttekaaslasi pole, aga sellest pole midagi, sest päevasel ajal on peotšikk hea meelega innukalt nõus kaasa rääkima kõikidel beebiteemadel. Ta pole kaugeltki rongaema, vaid lihtsalt peoloom.

Ökoema

Tema lemmiksõna on paradoksaalsel kombel „keemia“. Ta kasutab marklimähkmeid (muu on keemia). Rinda plaanib lapsele anda vähemalt kolm aastat (et laps suudaks teda ümbritsevale keemiale vastu panna). Poepüreesid ta oma beebile ei anna. („Te ei kujuta ette, milline keemia seal sees on,“ veenab ta ka teisi). Kõik tema tita mänguasjad on valminud käsitööna puidust, hiina plastmass tekitab temas löövet (emas, mitte lapses). Kõhukotile eelistab kindlasti kandelina. Beebit ravib enamasti homöopaatia abil (tavalised ravimid on keemia), last ei vaktsineeri. Postitab linke äärmuslikest tüsistusjuhtudest vaktsineerimise tagajärjel, külvates paanikat. Looduspoodide kuldklient. Väga hea ja innukas infoallikas, kellelt saab häid ideid natuke tervislikumalt ja looduslähedasemalt elada.

Staažikas mammi

Tema sõnavõtud algavad ja lõppevad enamast argumendiga: no kuulge, ma olen kolm/neli/viis last üles kasvatanud, ma tean suurepäraselt, mis neile parim on. Sageli kasutab ka lauset: iga ema tunneb oma last kõige paremini ja teab, mis talle hea on. Seda mainib ta näiteks siis, kui paarikuusele lapsele kohupiimakreemi annab. Koondab enda alla teised omasugused, mõned kaasakiitjad ja vahtralehega emmed. Keegi ei saa aru, kuidas tal nii palju aega on netis istuda.

Kaasakiitja

Valib mõne oma grupi liidri (nt tülinorija või staažikas mammi) ja kiidab neile kaasa. Oma mõtetega ei esine, sõnavõtud piirduvad fraasidega: olen Kätuga nõus; just minu mõte, Mammu; olen igal juhul sinu poolt, Liisu jne. Hea meelega osaleb kõikvõimalikes intriigides samade sõnadega, enda seisukohti igaks juhuks avaldamata. Oma lapse peal katsetab foorumitest loetud tarkusi. Tal on lihtsad ja konkreetsed soovitused. Kaasfoorumlase mis tahes terviseprobleemi peale soovitab alati „igaks juhuks emosse minna“. Olgu tegemist pisut kõvema nohu, köha või nutuga. Oma tütart nimetab „printsessikeseks“.

Tülinorija

Kipub krõbedamaid vandesõnu kasutama. Ta on sageli pahuksis mehe, ämma, ema, naabri ja sõbrannaga ja jagab seda foorumis. Kaitseb end teisitimõtlejate eest küllalt raevukalt. Tal õnnestub sattuda negatiivsetesse olukordadesse, millesse teised tavaliselt ei satu. Enamasti jääb poes kellelegi oma vankriga jalgu ja jagab seda seika siis stiilis „Küll ma talle siis alles näitasin/ütlesin!“ Või siis õpetab mõni entusiastlik pensionär tänavalt teda oma last riietama. „Panin ta kohe paika,“ vahendab ta foorumis võitlusvalmilt. Õhutab aruteludes intriige ja tõmbab teised omasugused osavalt käima. Esineb provokatiivsete avaldustega ja naudib siis möllu. Näiteks: „Andsin täna oma kolmekuusele beebile McDonaldsi friikaid nätsutada ja kokakoolat kõrrest maitsta.“ Päris lõpuni ei saa keegi aru, kas ta teeb omamoodi nalja või räägib tõsiselt.

Avameelitseja

Lisaks beebiteemadele lahkab avameelselt oma eraelu viimse detailini. Seksuaalelu mehega, rahamured, perekonnaprobleemid – varju ei jää midagi. Teiste suhtes siiras, heatahtlik ja uudishimulik. Sageli õnnestub tal käima lükata intiimseid arutelusid, mõnikord aga jääb oma avameelsuses üksi. On väga põhjalik ja armastab oma probleemidele lahenduse leidmiseks neid üles pildistada ja teistega jagada. Näiteks: kas see on normaalne, et  mu laps ajab tagasi sellise koostisega piima (pilt)? Kas tegemist on mähkmelööbega (pilt)? Vaadake, kui palju mul juukseid peast tuleb (pilt).  

Pullitegija

Ta on just selline, kelle liidaksid meelsasti oma sõbrannade nimekirja. Kõik enda mured- rõõmud ja vastused teistele õnnestub tal kirja panna nii vaimukalt, et naerad end herneks. Temas on kaduma läinud koomik, hiilgav kolumnist või mina-vormis raamatukirjutaja. Vahel on küll ilukirjanduslike sugemetega teksti vahelt vastust teemale keeruline üles leida, aga lõbus on temaga alati ikkagi! Annab adekvaatseid nõuandeid ja on kõigi lemmik. Kokkusaamisi planeeritakse meelsasti tema ajakava silmas pidades. Mis karikatuuri sa sellisest teed!