„Kuidas mu kõht välja näeb?” See on ilmselt tuttav küsimus iga sünnitanud naisele. Nahk ja kude on pehmed ja lõdvad. Pole ka ime, sest kude pidi taluma päris palju muudatusi. Naised võtavad rasedusega keskmiselt 12 -18 kg juurde. Pärast sünnitust kaotab naine 7-8 kg, aga kude jääb ikka lõdvaks. Seejuures aitab pinguldav kehapiim või -õli, mida tuleks kasutada pärast
iga duši all või vannis käimist. See muudab naha siidiseks, pinguldab
ja niisutab.

Kuidas kõht trimmi saada, sellest loe SIIT

Kõhulihaste harjutused ja vaagnapõhjalihaste harjuused tulevad alati kasuks. Kuidas vaagnapõhjalihaseid treenida, sellest loe SIIT!

Mis saab venitusarmidest? Täitsa ausalt: need jäävad

Ajapikku muutuvad need enamasti silmatorkamatuks. Kaheksa nädala möödudes võib proovida teha kõhule massaaži, see peaks venitusarme vähendama. Keisrilõike puhul pea enne nõu arstiga. Massaaž ergutab vereringet ja naha uuenemist. Kanna nahale pinguldav kreem või kehapiim ja masseeri see õrnalt näpistades naha sisse. Näpista nahka pöidla, nimetissõrme ja keskmise sõrmega, tõsta korraks, pigista õrnalt ja lase lahti, seejuures ei tohi see haiget teha! Piisab 15 minutist masseerimisest kahel korral päevas. Selline naha näpistamine toetab muuhulgas ka emaka taastumist.

Abi ajurveedast: joo kuuma ingveriteed. See taltsutab söögiisu, parandab ainevahetust ja viib ebavajaliku koevedeliku kehast välja. Võta pöidlasuurune värske ingveritükk, lisa 1 liitrile veele ja lase 15 minutit keeda, seejärel joo see päeva jooksul.

Kuidas hoida rindu pringina

Hormoonide tõttu on rinnad raseduse ajal tavaliselt eriti suured ja ümarad. Imetamise järel võivad nad natuke vajuda. Samamoodi juhtub emadega, kes ei imeta. Meditsiini seisukohalt on see täiesti normaalne. Piimatootmise näärmekude muutub, nahk selle peal on aga liiga suur. Toetavad, raseduse ajal tekkinud rasvavarud on keha ära tarvitanud. Rind muutub väiksemaks.

Nüüd peab hakkama nahka ja rinnamusklit tugevdama. Hea selleks on külm-kuum dušš või hõõrumine — see pinguldab nahka ja teeb ilusaks roosakaks. Võta rätik ja kasta see külma vette, lisa vette tilgake söögiäädikat, vääna lapp kuivaks ja hõõru sellega rindu. Kasulik on ka rinna masseerimine jääkuubikutega. Hõõru rindu ja dekolteed 2-3 minutit ringjate liigutustega.

Soovituslik on rindade igapäevane kreemitamine. Ei ole olemas imesalvi, mis neid suurendaks, aga on tõestatud, et õrn masseerimine muudab rinnad pringimaks. Proovida võib ka stimuleerivaid mikroelemente, näiteks räni, taimeekstrakte: soja, kortslehte ja luuderohtu. Ära siiski oota imesid! Mõtle ka sellele, et rind muutub aastatega ka lastetutel naistel.

Tee ka rinnalihase treeninguid. Hoia käsi otse rinna ees ja suru peopesad tugevasti kokku. Hoia küünarnukid horisontaalselt. Lase lõdvaks. Korda. Harjutust võiks päevas teha 5-10 korda. Selle tulemusena peaksid rinnad muutuma natuke pringimaks.

Kuidas saada vormikas pepu

Suurimal musklil ehk pepul on ka kõige rohkem rasvarakke. Imetamise ajal hormoonide tase muutub ja see muudab ka naha ja musklid pehmemaks ja lõdvemaks. Selle tulemusena pressivad rasvarakud naha pealispinna alla ja tekib tselluliit. Ära istu nii palju või lama ühe koha peal, liikumine teeb head!

Proovi isomeetrilist treeningut, see mõjub hästi ka vaagnalihastele. Pinguta istmikulihaseid nii kõvasti kokku kui jaksad, seejuures ära hoia hinge kinni, pingulda ja lõdvesta. Seda harjutust saab teha igal ajal, ka imetades.

Võib proovida ka järgnevat: enne duši alla minekut hõõru nahka tugevama švammiga. Masseeri väikeste ringjate liigutustega südame suunas. Selline massaaž mõjub hästi vereringele ja tugevdab kude. Hästi mõjub ka nädalane vetika ja ravimuda protseduur, see viib kehast välja üleliigse vedeliku, varustab kudesid hapnikuga ja ergutab ainevahetust. Vetikaid ja ravimuda saab osta pulbrina ja neid leidub juba ka mõningates kreemides. Lisa neid vette või määri otse purgist reitele ja istmikule, keera toidukile ümber ja lase umbes 20 minutit mõjuda, seejärel pese maha.

Vaata ka: Neljas trimester — valusalt aus fotoseeria naiste kehadest