Oktoobri alguses kirjutasid mitmed Eesti online portaalid algallikale Feelhealthylife.com viidates, et Johnson&Johnson beebišampoonid sisaldavad kahte vähkitekitavat ainet.

Neist üks, Quaternium 15 vabastab formaldehüüdi, mis on teada-tuntud katserogeen. Selle aurud ärritavad silmi, nahka ja hingamisteid ning põhjustavad leukeemiat. Ja teine 1,4 Dioxane, mis on tõenäoline kantserogeen, kirjutati online portaalides.

Terviseamet võttis kontrolliks järgmised Eestis turustatavad tooted: Carefree intiimpesugeel, Johnson's Baby shampoon, Johnson's Baby shampoon pusade vastu, Neutrogena shampoon T/Gel ravitoimeline, Johnson's Baby vannivaht bedtime, Johnson's Baby vannivaht & dushigeel, Johnson's Baby dushigeel Softwash, Johnson's Baby dushigeel Top to Toe, Johnson's Baby beebikreem Extracare niisutav ja Neutrogena kehakreem.

Meie kontroll ja toodete analüüs näitas, et kõikide nimetatud toodete märgistus ning kvantitatiivne ja kvalitatiivne koostis vastasid nõuetele. Artiklites mainitud aineid Eestis müügil olevad tooted ei sisalda.