Jane: Kõigi lapsed ei maga nii hästi

Kõikidel ei ole lapse kasvatamine lust ja lillepidu.Tihtipeale tahetakse last, kuid ei teata, mida lapse kasvatamine endast kujutab, eriti just esimesel eluaastal. Kõikidel ei ole lapsed nii nunnud, et magavad hästi ja palju. Lapsed on erinevad ja emad on erinevad. See, kui emal on esimese lapsega raske, on täiesti normaane, sest kui ei ole ikka kunagi last kasvatatud, siis ongi raske ja inimesel on õigus avaldada oma tundeid. Kuid see ei tähenda, et ta emaks ei sobi. Ma ei tea siiamaani ühtegi ema, kes oleks öelnud, et laps talle kunagi peavalu ei ole valmistanud. See aeg on mööduv ja kõik naised ei olegi esimese lapse kasvatamises tipptegijad ja parimas vormis. Iga inimene vajab oma aega, et kohaneda.

Gristel: Lõpetage hukkamõist

Mul oli esimese lapse sünni järel sünnitusjärgne depressioon ja ma armastan oma last väga. Kui te ei saa sellest aru ja ei mõista selle olemust, siis pole mõtet teisi ka hukka mõista. See on täpselt sama nagu emad, kel rinnapiima jookseb ojadena, ei saa aru, et teisel ei jookse. Halvustatakse neid emasid, kes pudelist last söödavad. Nende meelest on see laiskus, moehaigus.

Külli: Emal on õigus väsida ja tülpinud olla. Ega ta siis last sellepärast vähem armasta

Minu lähisugulane oli sisuliselt kolm aastat magamata, sest lapsed sündisid järjestikku. Ei saa ju magamiseks nimetada ca 20-minutilisi uinakuid. Mees küll aitas ja oli tubli, aga temal oli vaja igal hommikul kell kaheksa tööl olla. Vanavanemad elasid kaugel ja käisid ise tööl, nii et abi sealt ka ei saanud. See, kui ema sellest räägib, ei tähenda, et ta on lapsevanemaks sobimatu. Muidugi saadakse hakkama, kuidas teisiti, aga ka vanemal on õigus olla väsinud ja vahel üleväsinud, millest ka mõningane tülpimus. Ega siis lapsi sellepärast vähem armastata. Vahel aitab mure jagamine ja rohkemat polegi vaja. Olgem sallivamad!

Karmen: Raskused mööduvad õnneks

Minu tüdruk nõudis kuni aastani igal ööl süüa ja ka päeval nõudis väga palju tähelepanu. Peale selle oli vaja hommikul vanemad lapsed kooli saata, nii et tegvust jagus, kuid mingi väike aeg jäi ka enda jaoks. Nüüd enamus täiskasvanud ja ainult rõõmu lastest. Raskused ununevad!

Millest Pere ja Kodu novembrinumbris veel juttu, vaata SIIT!

Jaga
Kommentaarid