2. Kuni neljakuustele beebidele meeldib väga, kui neid teki sisse mässitakse. Nii tunnevad nad end turvaliselt. Küsi emalt või ämmalt, kuidas seda tehakse.

3. Tita nutab? Pane tolmuimeja või föön käima või keera kraan lahti. Ühtlane heli rahustab.

4. Enne magamaminekut kontrolli alati üle, kas mähkimislaua läheduses on olemas kõik öiseks kakakontrolliks vajalik - puhtad mähkmed, puhtad riided, kreemid-salvid, vatitikud, naba puhastamise vahendid jne. Nii säästad väärtuslikku uneaega ja mida kiiremini öised toimingud tehtud saad, seda vähem beebi üles ärkab.

5. Imetamise ajaks võta klaas või pudel veega käeulatusse, sest beebi imeb sinust vedelikud välja ja sul tekib suur janu.

6. Harjuta juba kohe teisi pereliikmeid sellega, et ka sina vajad puhkust. Igal võimalikul juhul lase neil beebi eest hoolitseda ning kui neid juures pole, palu emal või sõbrannal sulle appi tulla, et saaksid kasvõi duši all rahulikult käia.

7. Su lapsega ei juhtu mitte midagi, kui paned talle selga kasutatud rõivaid. Beebid kasvavad nii kiiresti, et uute riiete ostmisel polegi erilist mõtet, kui su tutvusringikonnas on veel titasid, kelle ülejäägid võid endale saada.

8. Kõhukott või kandelina on asendamatu abimees. Seo beebi endale külge, kui kodutöid teed - liikumine ja hääled rahustavad beebit ning meenutavad talle aega, kui ta veel kõhus oli.

9. Kui tital hakkavad hambad tulema ja igemed sügelevad, hoia külmkapis värsket kurki ja anna seda beebile lutsutada. Teine hea abimees on pestud ja külmutatud riidelapp.

10. Nahk-naha kontakt on beebi esimestest eluhetkedest peale erakordselt oluline. Hoia teda iga päev vähemalt natukene aega oma naha vastas, näiteks viska pikali ja aseta ta oma rinnale.

11. Pane mähkmevahetuseks vajalike vahenditega korvid valmis igasse tuppa, et saaksid selle kiire ja tähtsa töö kohe ära ajada, kui vajadus tekib.

12. Kui tita hakkab uniseks jääma, pane ta kohe oma voodisse ning lase tal endal uinuda. Ise uinumise oskus on ülioluline, sest vastasel juhul pead sina teda iga kord magama kussutama või tissitama. Algul võib see olla hästi nunnu, kuid pikapeale muutub lapse magamapanek väga väsitavaks.

Allikas: Parenting.com