Mul on hea meel, et sellest blogisin, sest väike nostalgia tekkis seda lugedes. Siis oli tähtajani täpselt neli nädalat jäänud, nüüd aga vaid kolm! Huvitav on vaadata, et minu suhtumine asjade soetamisesse pole selle kahe aasta jooksul üldse muutunud. Olen täpselt selline keskmine tarbija, kes ostab nii uusi kui ka kasutatud asju. Püüan vältida igasuguse jama kuhjumist ning kasutatult ostan ja võtan vastu vaid need asjad, mis päriselt ka meeldivad ning mis kindlasti kasutust leiavad. Võrreldes esimese rasedusega, mil kiirustasin igasuguste asjade soetamisega, said seekord nüüd viimased asjad ostetud veel enne 37. rasedusnädalat.  

Plaanisin juba raseduse algusest kirja panna nüüdsed kulud, et näha, milline siis päriselt tuleb kulutuste erinevus. Lennaga läksid kõik asjad kokku ca 1700 eurot, nüüd siis pea 1000 eurot vähem.  Nii, et see teise lapse planeerimine polegi teab mis kallis. Peamiselt on nimekiri sama, mis Lenna ajal. Suurimaks erinevuseks on mähkimiskummuti ja uue rinnapumba soetamine, mis mõlemad olid ühed suuremad kulutused. Seekord olin kindel, et kõik, mis mähkimist puudutab, võiks olla ääretult mugav ja olen oma otsusega juba eos nii rahul!

Rinnapumba osas kaalusin ja mõtlesin pikalt. Lenna sai rinnapiima kolm kuud, millest viimane nädal vaid 10 – 20 ml, sest rohkem ei tulnud midagi. Seekord tahan paremini proovida ning tean, et pean kõigepealt keskenduma enda tervisele ja heaolule ning siis alles lapsele. Möödunud kord olin ma nii stressis ja esimesed nädalad praktiliselt ei söönud midagi. Keha reageeris sellele korralikult ning omakorda kannatas laps. Niisiis soetasin Medela Swing 2-faasilise elektrilise rinnapumba, mis on praegugi veel soodushinnaga müügis. Järelturul ma igatahes Medelat väga ei silmanud ning mõtlesingi, et kuna ise plaanin maksimaalselt kuus kuud rinnapiima anda, siis kavatsen  seda hästi hoida ning hiljem lihtsalt maha müüa. Igatahes on kõik vajalik nüüd olemas, nii et jääb vaid Norat oodata!

Nimekiri.jpg (353×651)