Tavaliselt soovitavad arstid oodata umbes 6 nädalat, kuid eelkõige sõltub kõik konkreetsest paarist. Kui naisel oli sünnitusel lahklihalõige või rebendid, läheb naiselt umbes 6 nädalat, et taastuda. Kui sünnitus läks kergemalt, on tõenäoline, et naine võib enne selleks valmis olla. Esimesel korral tuleks olla eriti ettevaatlik ja õrn ja kui naine ennast ikka hästi ei tunne, tuleks veel oodata.

 Kas me peame kaitsevahendeid kasutama? 

Ei pea, kui te olete järgmiseks lapseks valmis. Kuigi rasedaks jäämine kohe peale sünnitust, eriti, kui naine toidab last rinnaga, ei ole väga tõenäoline, ei ole miski võimatu. Ei ole võimalik täpselt määratleda, millal naine jälle rasedaks on võimeline jääma. Rasedaks võib jääda kaks nädalat enne esimest menstruatsiooni. Seega, kui tahate tugineda ainult õnnele, võib teid oodata üheksa kuu pärast väike üllatus. Raseduse ajal ei pea mõtlema kaitsevahenditele, aga nüüd on see periood läbi. Leidke aeg, et otsustada, millised rasestumisvastased vahendid teile kõige paremini sobivad. Kui partner toidab last rinnaga, on parem kasutada kondoome, diafragmat jne. Hormoonseid rasestumisvastaseid vahendeid ei soovitata, kuigi on olemas ka tabletid, mis sobivad imetamise ajaks.

Arst on andnud loa sugueluga alustada, aga partner ei soovi seda. Mida ma teen valesti?

Füüsiline valmisolek ei pruugi kokku langeda emotsionaalse valmisolekuga.

Isegi, kui sünnitusest on möödas rohkem kui 6 nädalat ja arst on lubanud sugueluga algust teha, võib naine ise veel selleks mitte valmis olla. Ta võib karta valu esinemist suguühte ajal, võib-olla on tal vaja rohkem aega, või on ta lihtsalt väga väsinud. Parem on mitte naist survestada ja sellega kiirustada Näita oma hoolt ja armastust ja ära kurda ega süüdista. Abiks võivad tulla ka teiste paaride kogemused suhte loomisel peale sünnitust.

 Pange ennast oma naise rolli: Ta taastub alles sünnitusest ja laps võtab ära kogu ta energia. Imetamine võtab palju aega ja laps soovib söötmist tihti. Vastsündinu eest hoolitsemine on raske füüsiline töö. Ja ära unusta, et sünnitus on ainult väike osa uue eluga harjumisest. Su partner harjub uue emarolliga ja on täiesti loomulik, et tal puudub tahtmine intiimsusteks. See ei tähenda ilmtingimata, et ta armastab Sind vähem. Tegelikult mõistavad paljud paarid aja jooksul, et ka peale sünnitust võib romantiliselt aega veeta. See ei hõlma ju ainult seksi. Paarid ka hoolitsevad üksteise eest, puudutavad ja hellitavad teineteist. 

Kuidas kallima eest hoolitseda?

Parim viis on tema eest hoolitseda ja teda hellitada. Tooge oma ellu romantikat nii, kuigi te olete nüüd pere ja kõik ei ole enam sama, nagu enne, aga omavahel aja veetmine on väga oluline. Te armastate üksteist ja oma väikest beebit, kes vajab teid mõlemat.
Naine hindab, kui Sa aitad teda lapse eest hoolitsemisel. See aeg on teie mõlema jaoks tore, aga mõnikord võib see tekitada ka segadust ja väsimust. Naise kehas toimuvad hotmonaalsed muutused, mis on seotud uue — emarolliga. Ta võiksite koos õppida lapse vajadusi tundma, koos unetusega hakkama saada ja jõudma arusaamisele, et vaatamata pingetele on see tore ja eriline aeg. Kui Sina oled juba intiimsuheteks valmis, aga naine veel mitte, kohtle teda hästi. Ole õrn, meenuta talle, et ta on ilus, et ta ei ole mitte ainult ema, vaid ka naine. Kõik see võib aega võtta, kuid pea meeles — kõik on hästi ja varsti taastuvad ka teie intiimsuhted. Ära kahtlegi selles!

 Te olete oma esimeseks ööks valmis — mida peaks teadma?

Peale sünnitust, eriti kui naine toidab last rinnaga, võib naist seksi ajal kimbutada tupe kuivus. Seda ei tohi tõlgendada, et ta ei oleks sellest huvitatud, see lihtsalt on nii looduse poolt paika pandud. Abivahenditena võib kasutada libesteid. Tegutsege rahulikult — alguses võib naine siiski ennast ebamugavalt tunda. Valu kaob ja kõik normaliseerub aja jooksul. Lisaks võib teie intiimset hetke segada ka väike beebi, kes võib ootamatult üles ärgata või nutma hakata. Ka selle raalsusega tuleb harjuda, sest ka Sinul on nüüd uus roll — Sa oled nüüd isa!

Kõik laabub!