2. Ei mingeid plastikust joogikõrsi. Kui väga vaja, kasuta paberkõrt või veel parem: metallist kõrt. Mereloomad ja -linnud tänavad sind!

3. Asenda ühekordsed mähkmed korduvkasutatavate riidest mähkmetega. See on VÄGA suur muutus, sest kui hakkad peas kokku arvutama kui palju mähkmeid päevas, siis nädalas ja lõpuks aastas kulub, on see päris hirmutav kogus.

4. Varakult potile. Jätkates mähkmeteemadel, siis mida varem õpib laps potil käima, seda vähem kulub ka mähkmeid, mida pesta/vahetada.

5. Eelista odavast plastikust mänguasjadele puidust jt naturaalsetest materjalidest lelusid.

6. Kui mänguasi läheb katki, siis esimese sammuna proovi seda parandada, mitte ära visata.

7. Kui kodus on töötav pesumasin, pole ainsatki põhjendust, miks su lapsel peaks olema näiteks 20 -tsärki. Osta rõivaid mõistlikkuse ja vajaduse piirides. Ja riideid ostes eelista orgaanilist puuvillast esemeid, mis valmistatud jätkusuutlikul moel. Suurepärased materjalid on ka meriino- ja tavaline vill, siid, bambus.

8. Jäta auto koju. Kui vahemaad pole pikad, pane laps vankrisse või kõhukotti. Vanem laps sõidab meelsasti ka ise jalgratta-tõukerattaga või istub sinuga koos jalgrattatoolil.

9. Pese pesu teadlikult. Kas see pluus on ikka must või saaks seda veel korra kanda? Kas selle püree- või kakapleki saaks kiirelt sapiseebiga välja, ilma et peaks pesumasina sisse lülitama?

10. Unusta niisked salvrätid. Need on igale emale väga-väga mugavaks abiliseks, aga kui harjud neid mitte kasutama (pesed pepu, määrdunud käed ja suu kraani all), ei oska sa neist ka puudust tunda.

11. Taaskasuta! Laps kasvab ja areneb kiiresti, mõistlik on talle soetada kasutatud riideid ja mänguasju. Homseks on ta neist niikuinii välja kasvanud või tüdinenud.

12. See on loomulikult igaühe isiklik ja alati mitte emast sõltuv valik, aga mida kauem sa rinnaga imetad, seda parem. Ei mingeid piimapulbrisegu pakendeid, pudelite kokku ostmist ja pesemist.