Teadmine, kuidas su lapsele meeldib õppida ja teavet töödelda on hindamatu vahend, mida saad kasutada, et aidata oma laspsel koolis paremini hakkama saada ja arendada armastust õppimise vastu. Hariduseksperdid on kindlaks teinud kolm peamist õppetüüpi - auditiivsed, kinesteetilised ja visuaalsed õppijad.

Lapsed, kes on auditiivse õppestiilga ehk põhineb kuulmisel, töötlevad uut teavet läbi kuulmise ja suuliste juhtnööride abil. Kinesteetilistele õppijatele meeldib kasutada oma käsi, et teha uusi avastusi. Ja visuaalsed õppijad töötavad paremini jälgides - kas paberilt või piltide teel.

Näiteks uue matemaatika valemi või kontsepti puhul võib visuaalne õppija haarata materjali kiiremini vaadates kuidas õpetaja tahvlil valemit lahendab. Kuulmismäluga laps saab aru kui ta saab kuulata kuidas õpetaja arvutuskäiku selgitab ja küsimustele vastab. Kinesteetilise õppestiiliga lapsel võib tekkida vajadus kasutada arvelauda, tarkuarvutit, legosid või muid materjale, et uut valemit harjutada.

Need kolm õppimisstiili ei eksisteeri mitte ainult teoorias, mitmed uuringud on näidanud, et lapse õigel õppimisstiili leidmisel ja selle kohandamisel võib see oluliselt tema õpitulemusi parendada.