„Maailmas kasvab meeletu kiirusega fast casual food, sest ta on fast foodist tervislikum,” räägib Kristjan Lepik. „Ökotooted on paljudele kõrgema hinna tõttu kättesaamatud, kuid see ongi võrgustunud ühiskonna väljakutse, kuidas seda kättesaadavaks muuta. Londoni kesklinnas on järgmine mets 3,5 tunni kaugusel, meil 20 minuti. Meie saame pakkuda tulevikutoitu ja seda eksportida.”

„Toidukulu inimeste eelarves kogu aeg väheneb ning tervisekulutused pidevalt kasvavad, kuid nad on omavahel otseselt seotud,“ ütleb Lepik.

„Me mõõdame eluiga, aga me peaksime mõõtma tervena elatud aastaid, vanadus peaks olema väärikas,” sõnas Kristjan Lepik. „Toitumine on nagu ettevõtluski, kultuuriline õpe – see on väga pikk protsess. Maailmas on targalt toitumine kasvav, kuid see on alles õppimise protsess. Kõik algab lapsepõlvest: koolilõunatelt kokkuhoidmine on tulevane meditsiinikulu – sellelt ei tohiks kokku hoida.”

Kristjan Lepik rääkis Kultuurikatlas toimunud Rimi majanduskonverentsil „Mida Eesti sööb?”