Kristina on kindel, et tüdrukutele tuleb anda võimalus ise teha ja otsustada. Hanna ja Helena sätivad end koos emaga tähtsalt kohvikulaua taha. Kristina tellib kohvi ja seejärel esitavad tüdrukud ettekandjale oma tellimuse.

Naise sõnul on enesekindluse kasvuks oluline, et tüdrukud tunneksid end erilistena. Sama meelt on USA suurim lastekasvatusest kirjutav ajakiri Parents, kus antakse järgmist nõu:

• Lase tüdrukul esineda. Julgusta, et ta kohvikus telliks ise endale eine.
• Aita tal väljuda mugavustsoonist ning lase tal teha asju, milles ta pole ette kindel, et tal need õnnestuvad.
• Arutle tüdrukuga sõpruse alustalade üle. Nii sõpru kaotades kui neid juurde võites sõpru on oluline mõista, milline sõprus on väärt pingutamist. Sõbraks tasub valida neid, kes on usaldusväärsed, lojaalsed ja julgevad jääda iseendaks.
• Tüdrukud tihti teavad, mida öelda, kuid ei tea, kuidas öelda. Nad kas plärtsatavad jutu välja või tõmbavad teki üle pea, mõeldes: “Ah, mis nüüd mina!” Julgusta ka kolme-nelja-aastast tirtsu rääkima oma soovidest ja mõtetest.

Kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa soovitab: “Üks hea nipp lapsevanemale on julgeda oma eksimusi lapsele tunnistada. Samuti juba päris väikese lapsega neist rääkida, et laps näeks – midagi hullu ühe vea tõttu ei juhtu! Olgu see siis nässuläinud kook või see, et unustasid mõnele üritusele minna.”

Loe värskest Pere ja Kodu numbrist veel palju häid soovitusi, kuidas väikse tüdruku enesekindlust toetada.