Südasuvel on ka kõige tublimad koolilapsed on unustanud õppeaasta viimase koolikella kõla ning naudivad kohustustest priid vaheaega. Tartu Toomemäe vanade pärnapuude all, hansapäevade lastelinnakus, on end sisse seadnud kirevates riietes tegelased. Nad žongleerivad, sõidavad üksrattaga, kõiguvad slackline’il ning õpetavad seda kõike möödajalutavatele linnakodanikele.

Need on Võrumaal Sännas tegutseva Leiutajate külakooli lapsed, kes enda asutatud tsirkusepoodi Circus24 tutvustades õpitubasid teevad ja trikikraami müüvad. Eesti ühes omanäolisimas koolis, mis ei mahu justkui ühessegi lahtrisse, käib õppimine ju 24/7!

Ja siin need triklased, nagu lapsed­ end nimetavad, siis trikitavad. Luka (7) on surunud pähe kolme­tipulise klouni­mütsi ja teeb üksrattal aina pöörase­maid tiire. Tasakaalu hoidmises on ta ütlemata osav, Toomemäe konarused teda ei murra. Nora (12) on kaabu kuklasse lükanud ja hüpitab kahel pulgal kolmandat. Need on lillepulgad (flower sticks), mida tüdruk võib hoida õhus keerlemas kauemgi kui tund – kui ainult käed ära ei väsiks! Markus (9) mängib vaheldumisi diabologa ja žongleerib pallidega, ­Kaspar Elias (10) keerutab pika pulga otsas taldrikut, Frida (8) käes vilguvad poid ja Aaron (12) hoiab rahakassal silma peal. Kooli kaheksas õpilane Kaspar Avo (11) täna puudub, sest on kodus haige.

Loe põnevast koolielust augustinumbrist ja http://digi.perejakodu.ee/