Lavastaja Taavi Tõnissoni jaoks on lavastusel praeguses maailmas palju öelda. „Mulle tundub, et ses „tõejärgses" ühiskonnas, kus praegu elame, on vaja meelde tuletada seda, mis on tegelikult oluline. Timm müüb ära oma naeru, osa iseenedast," sõnab Tõnisson. Kuidas Timm oma pärisosa tagasi üritab saada, ongi praegu proovides oleva kahevaatuselise lavastuse sisuks. „Selle loo põhikonflikt seisneb võimu ja vaimu terviklikkuses. On asju, millega pole võimalik manipuleerida. On inimlikke väärtuseid, mida pole võimalik rahaks vahetada, mida ei tohi rahaks vahetada," kirjeldab lavastaja.

Rõõm ja õnnelikkus on üks neist väärtustest. Kuni 10. aprillini ootab teater naeru kogumise kampaania raames helisalvestisi, kus on kuulda spontaanset, rõkkavat naeru. „Jagatud rõõm on topeltrõõm. Soovime naerukampaaniaga juhtida tähelepanu igapäevaelu õnnelikkudele hetkedele ja neid meeles pidada ehk salvestada," kommenteerib ettevõtmist teatri kommunikatsioonijuht Hannele Känd. Saadetud klippidest loovad lavastuse „Timm Thaler" helilooja ja -tehnik ühe lõbusa naerutrillerduse ning kampaanias osalejate vahel loositakse välja rõõmsaid hetki tagavad auhinnad.

Kampaanias osalemise info leiab NUKU kodulehelt www.nuku.ee/naer

Foto: NUKU

„Timm Thaler ehk Müüdud naer" esietendub 30. aprillil 2017 Ferdinandi saalis. Lavastust on oodatud vaatama kõik huvilised alates 10. eluaastast. Kindlasti sobib lavastus eriti hästi põhikooli vanema astme õpilastele ja gümnasistidele.