Tallinna muuseumid pakuvad sügisvaheajal lastele vahvaid linnalaagreid. Juba traditsiooniks saanud linnalaager „Kaheksa ühe hoobiga" toimub ka sellel koolivaheajal, mis koondab ühe nädala sisse tervelt kaheksa eri muuseumi põnevad ettevõtmised. Pea kõik tegevused toimuvad vanalinnas, ühe kilomeetri raadiuses. "Kaheksa ühe hoobiga" laager annab hea võimaluse osa saada põnevatest haridusprogrammidest, tänu millele iga päev on eri näo ja teoga. Laager on tänaseks toimunud üheksal korral ning liituma oodatakse 1.-3. klasside õpilasi. Täpsemat infot leiab Ajaloomuuseumi veebilehelt.

Tallinna linnamuuseumi kolm toredat vanalinna muuseumimaja - Kiek in de Kök ja Bastionikäigud, Fotomuuseum ja Tallinna Linnamuuseum ootavad teadmishimulisi 7-10-aastaseid lapsi samuti linnalaagrisse, mil nimeks „Vennaskonna reisid". Lapsi ootavad mõistatused ja kuhjaga avastamisrõõmu nii muuseumide sees kui ka väljas. Üheskoos külastatakse põnevaid paiku vanalinnas, mängitakse, liigutakse vabas õhus ja meisterdatakse. Lisaks uuritakse, kuidas, kuhu, millega ja miks on reise ette võetud. Täpsemat infot linnalaagri kohta leiab Tallinna linnamuuseumi veebist.

Huvikoolidest pakub põnevaid linnalaagreid Mustamäe Laste Loomingu Maja, kes kutsub lapsi sportlikult, tervislikult ning lõbusalt aega veetma. Kavas on linnalaagrid „Olen terve" ja „Koolivaheaja meistrimehed", kus terve nädala vältel saab osa vahvatest liikumistundidest, aga ka meisterdamistest ja muusikateraapiast. Laagrisse oodatakse algklassilapsi. Mustamäe Laste Loomingu Maja laagritesse saab end kirja panna huvikooli veebilehel.

Esmaspäevast, 23. oktoobrist alustavad sügisvaheaja programmiga ka Tallinna noortekeskused. Kose ja Mähe vaba aja keskustes saavad lapsed ja noored teha sügiseteemalisi meisterdusi ning valmistuda lõbusaks halloween'iks. Kristiine noortekeskus ootab külla filmi- ja animatsioonihuvilisi noori, kus tehakse tutvust animatsioonimaailmaga ning huvilised saavad kohapeal ka ise multikate tegemises kätt proovida. Samuti vaadatakse üheskoos vahvaid noorte enda tehtud filme. Nõmmel asuvas vastavatud Valdeku noortekeskuses on koolivaheaeg pühendatud näpunukkude ja -teatri tegemisele. Lisaks külastatakse ka Nõmme loodusmaja ning tehakse ettevalmistusi halloween'iks.

Tallinna Keskraamatukogu ootab koolivaheajaks külla väikeseid ja suuremaid raamatusõpru. Üheskoos mängitakse lauamänge, loetakse põnevaid seiklusjutte, vaadatakse multifilme, lahendatakse lõbusaid mõistatusi, meisterdatakse ja tehakse muud põnevat. Tegevused toimuvad üle linna erinevates haruraamatukogudes. Keskraamatukogu vaheaja üritused leiab raamatukogu lastelehelt. Tallinna noortekeskuste ja raamatukogude tegevustest osavõtt on tasuta (v.a linnalaagrid).

Pealinna koolivaheajainfot koondab ning vahendab Tallinna Spordi- ja Noorsooamet.