On neid, kes treenivad sportlikest saavutuste nimel, aga ka neid, kes mängivad selleks, et tunda lihtsalt rõõmu liikumisest. Kui vanalt alustada, ei ole üldse oluline. Tähtis on see, et  reket käes püsiks ja mängimiskoht olemas oleks. Sulgpalli võib mängida küll rannas või koduhoovis, kuid sulgpalli kui spordi võistlushooaeg kestab sügisest kevadeni ning treeninguid-võistlusi peetakse ikka sisetingimustes.

Sulgpall arendab reaktsioonikiirust

Sulgpall spordina pole siiski niisama toksimine, vaid kiire ja jõuline mäng, mis annab korraliku füüsilise koormuse. Sulgpalli algtõdesid on kerge õppida ja mäng on huvitav algusest peale. Treenida ja võistelda saab vastavalt enesetundele.

Sulgpall arendab silmade ja käe koordinatsiooni, hüppamine ja kiired suunamuutmised teevad aga head luustikule ja lihastele, arendavad reaktsioonikiirust. Mänguoskus kasvab kiiresti ja samaaegselt muutub mäng ka võimsamaks. Tüüpilises kahegeimilises mängus jookseb sulgpallur ligikaudu 1,6–2 km. Tervisesportlane ei vaja sulgpalli mängimiseks spetsiaalset varustust, ainult reketit, mängukaaslast ja rõõmsat meelt.

Vaja on vaid kaaslast ja rõõmsat meelt!

Sulgpallimängu proovida ja oma oskusi lihvida on võimalik mitmes spordihallis, kuid näiteks Tallinnas on selleks võimalus uues kaasaegses spetsiaalkattega sulgpallihallis aadressil Tondiraba 11. Juba kuus aastat tegutsevad seal Tondiraba Sulgpalliklubi ning sulgpallikool. Tondiraba Sulgpallikooli treeningutel osaleb rohkem kui 70 last, aktiivselt võetakse osa erineva tasemega võistlustest nii Eestis kui ka välismaal.

Sulgpalli populaarsus kasvab klubis kiiresti, peamiseks põhjuseks on mängimise sotsiaalne joon – mängides saab ühendada sõpradega ajaveetmise ja sportimise mõnu, võistlusmoment lisab vaid põnevust. Parim tulemus saavutatakse siis, kui mängupartnerid on tasemelt võrdsed.

Spetsiaalne 8 väljakuga Tondiraba hall valmis alles eelmisel sügisel. Kogenud treenerite juhendamisel osalevad treeningutel erinevas vanuses lapsed, noored ja täiskasvanud, kõigile leitakse sobiv treeningkoormus ja treeninggrupp lähtuvalt vanusest ja mängutasemest:

• 4-7 aastased lasteaialapsed – treeningud kestavad 45 minutit, harjutatakse peamiselt koordinatsiooni läbi erinevate mängude.
• 7-19 aastased lapsed/noored – treeningud kestavad 60-90 minutit, mängijad on jaotatud tasemegruppidesse algajatest võistlussportlasteni.
• täiskasvanud - igas vanuses ja tasemega harrastaja leiab endale sobiva treeninggrupi, tuleb ainult helistada või sõber kaasa võtta ja kohale tulla.