1. Raba on lahe igal aastaajal, mitte ainult suvel. Minge koos lastega rabamatkale või metsa loomadele toitu viima. Korjake oksi ja laske need kodus värvilise spreiga üle ning ongi ilus kodukaunistus, mis ühist metsaskäiku meenutab.

Selle kohta vaata videot SIIT!

2. Tuledes linn pakub silmailu. Jalutage hämaras koos lastega läbi lähima linna keskuse, las igaüks valib enda arvates kõige ilusama linnakaunistuse, imetlege tulesid ja külastage pirukakohvikut.

3. Uisutamine vabas õhus on hoopis midagi muud, kui jäähallis. Kui vabas õhus olev uisuplats ei jää sinu kodust eriti kaugele, siis külasta seda koos lastega kindlasti. Harjumäel tuledesäras uisutamine on eriti trendikas just teismeliste hulgas, kes muidu niisama lihtsalt koos perega välja ei tulegi.

4. Hoolimata sellest, kas lund on või mitte, linnumaja saab ikka talveajaks üles panna. Räägi lapsele ka sellest, et kui ta on juba korra linnud oma linnumajja sööma kutsunud, siis nende eest, kelle oled kodustanud, tuleb kas vastutada. Ehk siis, kui juba toitma hakata, siis tuleb seda teha seni, kuni külmad kestavad.

5. Lauamängude mängimine koos perega või ka näiteks ehete meisterdamine võivad olla sinu meelest maailma kõige tavalisemad asjad üldse, kuid lapse jaoks on see, et sa teed midagi koos temaga juba iseenesest nii eriline, et talle jääb see veel kauaks meelde.

6. Kui lund vähegi jagub, ehitage koos lõbus lumememmede perekond või lumekindlus, mille varjus pisike lumesõda maha pidada. Jäälaternate tegemine on laste jaoks samuti väga põnev.

7. Käige koos külas. Küpsetage üheskoos kook ja minge külla lapse lemmiksugulastele või peresõpradele. Lase lapsel endal otsustada, kelle juurde ta koos sinuga minna tahaks.

8. Tehke koos mõni heategu. Viige kas väikseksjäänud riided taaskasutusse, jalutage varjupaiga koeri või aidake supiköögis. Jutud, mida sellel päeval omavahel räägite, on hoopis teistsugused.

9. Kelgutamine on lõbus alati, peaasi, et pisutki lund oleks. Kui idee tekib ootamatult ja kelke polegi, siis pepulauad saab mõne euro eest. Iga laps mäletab, kas ta on väiksena koos isaga mäest alla kihutanud või mitte!

Scanpix/PantherMedia

10. Kutsuge koos lapsega tema parimad sõbrad ööseks külla. Nädalavahetus või vaheaeg on selleks parim aeg. Luba neil korraldada filmiöö, lugude jutustamise õhtu, vahvlite küpsetamine, onnide ehitamine, videomängude turniir või mis iganes tegevust sinu lapse sõpruskonnas armastatakse. Aita neil järgmisel päeval ette valmistada ka hommikust pannkoogiküpsetamist, kuid las nad teevad seda siiski ise. Nad tunnevad, et sa usaldad ja hindad neid. Sa pole pärast sellist üritust populaarne mitte ainult oma lapse silmis vaid ka tema sõprade hulgas ja võib juhtuda, et just sinu lapse kodus korraldatud ööseksjäämise pidu on see, millest kõik kooli alguses õhinal räägivad.