Toitumisspetsialisti ning raamatu "Toidu mõju lapse ajule, arengule ja käitumisele" kaasautori Madleen Simsoni sõnul võiks laste toidulaual olla rohkem värskust nii kodus kui koolis. Kui koolipäev on pikk ja koolilõuna varane, siis võiks tema sõnul lapsele kooli tervislikku näksimist kaasa panna.

"Hooajaline puuvili, mis koolikotis lödiks ei lähe, on alati suurepärane valik - sügisel õunad ja pirnid, talvel mandariinid ja apelsinid, kevadel aprikoosid ja virsikud. Banaan on universaalne igal aastaajal. Aedviljadest võib koolikotti pakkida porgandit, kurki ja kaalikange," sõnas Simson. "Igapäevaselt võiks lapse toidukarpi lisada peotäie pähkleid, mis sisaldavad ajutööks vajalikke rasvhappeid, valke, kaltsiumi, magneesiumi ja seleeni. Kergeteks ampsudeks võib kaasa pakkida mõne ruudu tumedat šokolaadi, mis sisaldab palju magneesiumi või viiludeks lõigatud värsket kookospähklit. Toekamaks vahepalaks sobib hästi täisteravõileib kurgi, salatilehe ja kvaliteetse juustu- või lõheviiluga. Magusamaks ampsuks võib täisteraleivale peale määrida pähklivõid või mett," loetles Simson.

Uuringu käigus tehti 1000 intervjuud 18-60 aasta vanuste Eesti elanikega. Laste koolitoidu kohta küsiti vaid nendelt inimestelt, kellel on alla 18-aastased lapsed.