Kutsume üles kõiki lapsi, poisse ja tüdrukuid tühjendama koolikotte ja oma pead, et teha videosid oma ehtsatest emotsioonide väljendamisest kotiga, mis võib olla ka maski eest, või ilma kotita. Emotsioonide puhul kehtib ka lastele väljendusvabadus. Video laadige üles sotsiaalmeediasse (Facebook, Youtube, Vimeo, Instagram vm) ning lisage sinna tääg #meelekolu. Videosid jagatakse ka Sõltumatu Tantsu Lava Facebookilehel.

Ka ZUGA tantsijad on ise teinud videosid, kus nad panevad endale koolikotid pähe ja näitavad, et igal kotil on oma nägu. Ühtlasi kutsutakse ka lapsi üles oma kotti ja pead mõtetest tühjendama ja vaatama selle nägu ning pöörama tähelepanu oma keha mitmekesistele väljendusvõimalustele.

MeeleKolu — meeleolust meelekolani

Sõltumatu Tantsu Lava ja ZUGA ühendatud tantsijad on valmis saamas oma järjekordset lavastust poistele ja tüdrukutele — „meeleKolu”, mille esietendus on 15. oktoobril Sõltumatu Tantsu Laval, Telliskivi loomelinnakus.

„MeeleKolu” toob tähelepanu keskmesse laste väljendusvabaduse ja võimaluste avardamise, kuidas maailma tajuda ja sellele reageerida. Lisaks pöidlale, mis pressib LIKE ja smile emotikoni, on meil keha, mis tajub ja väljendab erinevaid tundeid. Ja see kõik teeb elu palju värvikamaks ja rikkamaks. See teeb suhtlemise väärtuslikumaks nagu ka meie kaaslased. Tihti me ei oskagi oma emotsioone väljendada. Me enam ei tea, kas me oskame ära tunda näiteks vaimustust, kui kuuleme mõne suure kordamineku kohta andrusveerpalulikult „Normaalne”.

„MeeleKolu” on teatrilavastus, kus mängitakse ja tantsitakse emotsioonidega. Hirm ja rõõm, viha ja igatsus, üllatus ja uhkus, kurbus ja unistamine ning solvumine on ainult mõned emotsioonid, mis poistel ja tüdrukutel elus ette tulevad. Seepärast võib sellel etendusel nii nutta, naerda, rõõmustada, vihastada, kurvastada, imestada, solvuda, niheleda kui süveneda või muid tundeid välja elada, sest kõik see juhtub ka laval. „meeleKolu” lavastuses tuuakse emotsioonid ja lood noore publikuni kujundites, mida luuakse läbi tantsu ja liikumise. Pakume äratundmisrõõmu nii vaguratele mürsikutele kui avastavatele kainikutele. See on koostegemise ja suhtlemise teater, mis meenutab, et teater on sündinud rituaalist.

Lavastuse esietendus toimub 15. oktoobril Sõltumatu Tantsu Laval Telliskivi loomelinnakus Tallinnas. Esietendusel on kohal ka üks isemoodi Udu jäätisebaar. Hiljem näeb lavastust Tallinnas kord kuus Sõltumatu Tantsu Laval kui ka koolides üle Eesti. Täpsemalt saab mängu kava ja etenduse kooli tellimise kohta infot www.stl.ee