Ühing Nantwich Education Partnership on teada andnud, et vanemad, kes lastel selliseid mänge lubavad mängida, on oma laste arengu suhtes hoolimatud ja nad seavad oma ükskõiksusega lapsed ohtu. Õpetajatel on luba ühendust võtta nii politsei kui sotsiaalametnikuga, kui nad saavad teada, et nende õpilased vägivaldseid mänge mängivad.

Ühingu seisukoht on, et niisuguste mängude mängimine seab laste minapildi kujunemise ohtu. Neil võib tulevikus esineda reaalelus sagedamini juhtumeid, kus nad puutuvad kokku seksuaalse vägivalla või äärmise julmusega.

Nantwich Education Partnership koondab 16 alg- ja keskastme kooli Cheshire piirkonnas. Samuti peavad nad oluliseks, et liiga noortel lastel ei peaks olema Facebooki kontot ega WhattsApp kontot, mis pole mõeldud sellisele vanusegrupile ja kus laps on kaitsetu.

Koolijuht Mary Hennessy Jones, kes aitas kirja koostada, rääkis väljaandele Sunday Times: "Me püüame aidata vanematel tagada tänapäeva digitaalajastul oma lapse turvalisuse.

Osade vanemate arvates on tegemist liigse hirmutamisega, selle asemel, et vanemaid aidata. Samas ei pruugi need vanemad olla kursis sellega, kui julm on selliste mängude sisu. Autode ärandamised, tapmised, seks prostituutidega, nende mõrvamine...

Ka Inglismaa õpetajaskond tunneb suuremat survet, kuna neil on kohustus (mille täitmatajätmise korral võib neid karistada kuni viieaastase vabaduskaotusega) teada anda nii lapse võimalikust kuritarvitamisest kui kõigest, mis võib lapse jaoks ohtu kujutada. Paljude jaoks kujutab aga ka erakordselt julma arvutimängu mängimine lapse jaoks suurt ohtu.

Sellised mängud on paljude vanemate meelest agressivseid julmureid kasvatav treeningprogramm, mis kalestab lapse hinge. Lapsed on vanemate arvates pärast niisuguste mängude mängimist muutunud meeleolus ja vaenulikud. Kui katad tänaval lapse näo, kui läheduses peaks juhtuma verine autoavarii ja katad tema kõrvad, kui tema kuuldes peaks keegi arutama räigeid suguühenduse detaile, siis miks lubad tal seda kõike äärmiselt realistlikes mängudes läbi elada, küsivad osad vanemad.

Ka Eesti lapsevanemad peaksid teadma, et meilgi on lastele julmuse eksponeerimine kriminaalne. Loe sellest SIIT!

Allikas: dailymail.co.uk