Muinaste lisas, et kuigi enamik koolitarvetest sobivad kõigile olenemata käelisusest, siis on ka neid tooteid, mis märgatavalt lihtsustavad vasakukäeliste sooritusi.

“Kuigi esmalt tundub, et joonlaud on lihtsalt üks sirge mõõtühikutega toode, siis vasakukäelistele on tavalise joonlauaga mõõtmine ja joonestamine siiski keeruline – see on sama, kui paremakäeline peaks tagurpidi numbritega vastassuunas mõõtmist teostama,” ilmestab Muinaste, lisades, et ka käärid peavad vasakukäeliste puhul olema just neile mõeldud. “Paremakäeline ei saa ju kääre vasakus käes hoides paberit eriti hästi lõigata – nii ei saa ka vasakukäeline seda paremakäelistele mõeldud kääridega teha.”

Kuigi tundub, et pliiatsid ja pastakad on nii universaalsed ja igapäevased tooted, siis on ka neid spetsiaalselt vasakukäelistele mugavamaks muudetud.

“Erinevatest kauplustest leiab kirjutusvahendeid, mille märgistus on vastavalt käelisusele L (left – vasak) või R (right – parem). Lisaks on vasakukäeliste tindipliiatsites enamasti kasutatud kiiremini kuivavat tinti, et kirjutamisel käsi ei määrduks ja tint laiali ei läheks,” selgitas Apollo tootejuht, tuues esile ka teritajaid, mida on vastavalt kasutaja vasaku- või paremakäelisusele mugavam ja lihtsam kasutada.

Soovitused vasakukäelistele kooliõpilastele:

  • Vasakukäelised lapsed peavad valima koolis, töölaua taga või söögilaua taga endale sellise koha, mis lubab neil istuda mõnest paremakäelisest lapsest vasakul pool, laua otsas või teise vasakukäelise kõrval, nii et kaks naabrit ei hakka teineteist takistama.
  • Võimaluse korral peab valgus langema töölauale paremalt või eest.
  • Kirjutades peavad käed laual olema nii, et parema käe küünarnukk on veidi üle laua serva. Parem käsi hoiab vihikut. Vasak käsi peab saama vabalt liikuda mööda joont üles ja alla.
  • Võimalusel tasub kirjutamiseks valida kiirestikuivava tindiga tindipliiats või pastakas, et kirjutades käsi ei määrduks ega kirjutatud sõnu laiali ei ajaks.
  • Vasakukäelistel on kalduvuseks alustada tähtede kirjutamist nii-öelda tagumisest otsast, see aga sunnib neid katkestama kirjutamist sagedamini kui see tegelikult vajalik oleks ja muutma sulepea liikumise suunda. Seetõttu on soovitatav järgida üksikute tähtede õppimisel tavapäraseid (paremakäeliste) liigutusi. Kui lastel on juba välja arenenud teistsugused tähtede kirjutamise viisid, mida nad kasutavad automaatselt, siis sageli ei ole enam võimalik olukorda muuta.