1. Valmista laps ette

Räägi lapsega juba varakult, kuhu te lähete, miks see käik vajalik on, kuidas seal käitutakse ja mida tema seal teha tohib ning mida kindlasti mitte. Luba tal päeva kohta võimalikult palju küsimusi esitada. Sel moel saad nii ennast kui teda päevaks ette valmistada ning ta ei hakka kartma ega ehmu vaid teab, et nüüd on selline olukord ja ema kodus rääkis, mida tegema peab.

2. Valmista ennast ette

Oluline on ka see, et teaksid, kuidas sinu töö juures laste kaasavõtmisesse suhtutakse.
Võimaluse korral tutvusta oma lapsele neid kolleege, kes meelsasti sinu lapsega veidi vestlevad ja väldi neid, kelle jaoks pole lapsed muud, kui tüütused. Aga lapsesõbralike kolleegide jaoks teeb sinu põngerja põnevad jutud päeva värvikamaks ja lapselgi on veidi kodusem tunne.

3. Olgu lapsel kontoris tegevust

Varu kontoripäevadeks spetsiaalsed mänguasjad, millega saab mängida ainult tööl, osta või prindi välja pilte või mõistatusi värvimiseks, hoia oma lauasahtlis alati värvilisi pliiatseid või vildikaid. Kui pildid on lapsele meelepärased, istub ta lühema koosoleku aja rahulikult laua taga ja värvib rõõmsalt.

4. Lase lapsel meelt lahutada

Kui sul on võimalus, lase ta sel ajal, kui sinul kiire on, arvuti taha multikat vaatama või mänge mängima. See variant töötab eriti hästi siis, kui multikad ja arvutimängud ei ole lapse jaoks igapäevased vaid ta saab neid näha ja mängida vaid harva. Aga ära unusta talle kõrvaklappe andmast, sest sinu kolleegid ei ole ilmselt nendest multikahelidest sugugi vaimustunud.

5.Võta talle süüa kaasa

Soovitavalt väikseid snäkke — viinamarju, rosinaid, pähkleid, küpsiseid, puuvilju, mille söömine võtab aega. See hoiab teda vähemalt mõnda aega tegevuses.

Arvesta ka ise, et sul on laps tööl kaasas, mistõttu su tööpäev ei saa olema päris tavaline. Jää rahulikuks ning püüa ära teha nii palju kui vähegi võimalik, aga kui sa näed, et laps hakkab väsima või tüdima, pööra tähelepanu temale. Kui suhtled temaga poole tunni jooksul 10 minutit, soovitad uusi mänge või tegevusi, näitad, kust saab juua või kus asub WC, saab ta pärast jälle natuke aega ise hakkama. Pea meeles, et temalgi ei ole sinu töö juures ja võõraste inimeste keskel just kõige mugavam ning temagi ootab pikisilmi, millal uuesti koju tuttavasse keskkonda saaks.