Kruminšite peres jälgitakse hammaste tervise nimel hoolega, et lapsed üleliia magusat ei sööks. Samuti pööratakse tähelepanu söömise regulaarsusele, toidu mitmekülgsusele ja vitamiinirikkusele. Ning et joodaks piisavalt puhast vett. Reegel number üks: magusad joogid rikuvad hambaid. “Ilmselt hakkab midagi juba ka meelde jääma, sest vahel loobub laps seepärast nii mõnestki magusast palast. Seoses detsembris käinud päkapikkudega oli ühel õhtul teemaks see, kuidas päkapikud siis küll ei tea, et magus teeb laste hambad katki,” muigab Merilin.

Lääne-Tallinna keskhaigla hambaravi­kliiniku juhataja, hambaarst Krista Vapper ütleb, et beebi hammaste eest hoolitsemine algab juba siis, kui ta on veel ema kõhus. Nimelt hakkavad lapse piimahambad arenema ema raseduse alguses ja siis on naisel eriti oluline pöörata tähelepanu tervislikele eluviisidele. “Kaaries ehk hamba­augud on nakkushaigusega sarnane seisund.

See tähendab, et kui lapsega väga lähedalt kokku puutuvad inime­sed on kaariesega nakatunud, kannavad nad haiguse edasi ka lapsele,” selgitab dr Vapper. “Seega on rasedatel eriti oluline oma hambad korras hoida, et suus ei oleks aktiivset kaariesenakkust, kui laps sünnib.”

Loe edasi Pere ja Kodu värskest diginumbrist http://digi.perejakodu.ee/uudised/ara-luba-soobikut-ja-pisikut-raamatust-valja?id=73539501