Muude respiratoorsete viirusnakkuste poolt põhjustatud haigusjuhtude arv ei ületa tavapäraseid hooajale iseloomulikke näitajaid. Nii näiteks pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 44. nädalal arstide poole 3495 haigestunut, mis on sarnane viimaste aastate näitajatele.

Erinevalt varasematest aastatest on gripihooaeg alanud sel aastal kaks kuud varem. Tavaliselt registreeritakse esimesed gripi juhud kas detsembri lõpus või jaanuaris, sel aastal juba novembri alguses. Pandeemilise gripi haigusjuhtude kõrval on registreeritud ka hooajalist grippi ja B-grippi ning varasemast rohkem on täheldatud gripilaadseid haigestumisi.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkuste ja gripi eest saab igaüks end ise kaitsta. Selleks tuleb pesta sageli käsi, köhides ja aevastades katta suu ning haigustunnustega inimesest hoida vähemalt meetrist vahet. Kui juba oled haige, siis tuleb kindlasti jääda koju ja helistada arstile. Kõik need ja mitmed teised kasulikud nõuanded leiad uuelt veebilehelt gripivastu.ee.

Tervisekaitseinspektsioon soovitab kõigil reisilt saabujatel jälgida oma tervist seitsme päeva jooksul. Gripile iseloomulike haigusnähtude ilmnemisel jääge kindlasti koju ja võtke ühendust oma arstiga.