Vaatamata kõrgele pandeemiaohu tasemele on olukord Eestis rahulik. Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on Eestis piisav valmisolek arstide ja haiglate ettevalmistuses ning pidevalt jälgitakse olukorra arenguid nii Eestis kui mujal maailmas.

Tervisekaitseinspektsioon jätkab pidevalt nii uue gripiviiruse kui ka sesoonset gripiseiret. Olulisemaks ennetustegevuseks on Eestis elanikkonna teavitamine võimalikust ohust. Rahvusvaheliseks liikluseks avatud lennujaamadesse ja sadamatesse on paigaldatud ohust teavitavad infomaterjalid, kus juhitakse reisilt saabujate tähelepanu vajadusele jälgida oma tervislikku seisundit vähemalt seitsme ööpäeva jooksul pärast reisilt naasmist. Juhul kui reisilt tulijal tekib kõrge palavik, millega kaasnevad kas köha, peavalu, kurgu- või lihasvalu või esineb hingamisraskuseid, siis tuleks viivitamatult helistada oma arstile. Arsti tuleks kindlasti teavitada ka möödunud reisist.

Gripiteemaliste küsimuste korral võib helistada Tervisekaitseinspektsiooni gripi infotelefonile, numbril 510 2270. Küsimustele vastatakse igal tööpäeval kell 8.00 - 17.00. Helistamisel kehtib tavaline paketipõhine kõneminuti hind.  Väljaspool tööaega ja puhkepäevadel vastab gripiteemalistele küsimustele perearsti nõuandetelefon, mille number on 1220.

Eestis on 11. juuni seisuga uuritud uuele gripiviirusele A(H1N1) 33 inimese proove, neist neli on osutunud positiivseteks. Neli uue gripiviiruse haigestunud inimest on tänaseks terved.