Kurguvalu läheb tavaliselt nädalaga üle. Tervenemisprotsessile aitab kaasa rohke magamine, puhkamine ja vähene rääkimine. Soovituslik on palju juua, kuid mitte harjumuspäraselt teed ja muid kuumi jooke. Külmad joogid on põletikku rahustava toimega.

Soolveega kuristamine

Lastest saavad seda viisi kasutada vaid need, kes oskavad kuristada ja soolvett alla ei neela ega kurku ei tõmba! Igaühel on võimalik seda kodus teha ning see ei maksa midagi. Lahusta pool teelusikatäit soola osaliselt jahutatud keedetud vees, kurista kurku ning sülita välja. Korda, kui tunned vajadust.

Ära oleta, et vajad tingimata kohe antibiootikume

Enamik kurguvalusid on põhjustatud viirusest, mida ei saagi antibiootikumidega ravida.

Ole tähelepanelik ärrituste suhtes

Alati ei ole kurguvalu tingitud viirushaigusest. Valusat kurku võib põhjustada näiteks ka suitsetamine, sest see ärritab hingetoru. Tihti püüab keha vabaneda ärritusest köhahooga.

Lapsed võivad kurgus ebamugavust tunda ka siis, kui nad magavad lahtise suuga. Miks laps lahtise suuga magab, kui tal parasjagu nohu pole ja mida teha, seda arutage arstiga.

Erguta immuunsüsteemi

Oma keha saab kaitsta talvel levivate haiguste ja kurguvalu eest ka tervislikult süües. Talvel soovitatakse lisaks tarbida D-vitamiini.

Külasta professionaalset arsti

Kui kurguvalu kestab üle nädala, tasub konsulteerida kurguarstiga, kellel on võimalus võtta kurgust proov, et näha, kas põletik on bakteriaalne või põhjustatud viirusest.

Allikas: The Guardian