Rahvameditsiini juures jääb vaid loota, et see, mis ei tapa, ei tee ka tervisele suuremat liiga ja kui asi ise ei aita, aitab ehk usk!

Valik veebist ja rahvasuust kogutud tarkusi nohule hävitava löögi andmiseks:

Kaneelijook

Vala lusikatäiele kaneelile peale kuuma vett, lase tõmmata ja kurna läbi tiheda sõela. Lisa mett ja joo, võib teha ka piimaga.

Samal kombel võib valmistada joogi ka tükeldatud või riivitud ingverist.

Näri toorest kapsast

Toores kapsamass omavat kõhus sellist toimet nagu svamm, mis imeb kõik pahad pisikud endasse ja viib organismist välja. Kapsapudiga on see häda, et sinna peale ei ole soovitav mõnda aega midagi süüa, et vajalikud toimeained ikka korralikult mõjule pääseks.

Nohu ajal soovitab rahvatarkus hoiduda nisu- ja piimatoodetest, mis asja hullemaks võivad teha ja paranemisaega pikendavad.

Külma soolvee kuur

Tõmba läbi nina soolvett ja sülita välja. Sool tapab pisikuid! Lihtsam viis on loputada nina Humeri aerosooliga.

Küüslauk

Söö sisse ja hoia küüslauku nina all või väiksemaid tükke ninas, et eeterlikud õlid oma töö teeks. Lastele pannakse küüslauku ka ööseks padjale.

Paljudel teadetel on kasu ka värskest aaloemahlast, mida otse ninna tilgutada.

Aur

Kinnisele ninale annab leevendust auru sissehingamine. Nohu vastu aitavad angervaks ja kadakas, samuti mänd. Kuna vähesed on taibanud väärt taimi endale õigel ajal varuda, siis võib kuumale veele lisada eeterlikke õlisid, või ka lihtsalt kummelit, mis on üsna hästi kättesaadav.

Aga samuti on neid, kes kinnitavad, et neid aitab alati kõige lihtsam kartulikeeduveest tõusev aur.

Sinep

Apteekides on müüa sinepipulbrit, mis ei maksa palju ning millega saab teha jalavanne. Pidavat aitama ja sobib lastele, kes ei taha endale lasta ninna toppida küüslauku või küürutada aurava paja kohal — jalgadega vees sulistada on tore ja samal ajal teeb oma töö ka jalavannist kerkiv sinepiaur.

Sul on omad nohuvastased nipid? Kirjuta kommentaar ja jaga neid!